enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Topuk dikeni yaygın bir sağlık sorunu

Topuk dikeni yaygın bir sağlık sorunu
23 Şubat 2024
28
A+
A-

Özel Fuar Hastanesi’nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ali Sallı, topuk dikeni hastalığı konusunda vatandaşları uyarıyor.

UHA / İnternational News Agency

TOPUK DİKENİ TABANLIĞI » MANİSA ORTOPEDİ

Doç. Dr. Ali Sallı, topuk dikeninin günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti.

Özellikle topuk bölgesindeki bağ dokusunun kronik zorlanması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Doç. Dr. Sallı, bu durumun insanların günlük yaşamlarını nasıl etkilediğini ve tedavi yöntemler konusunda şunları söyledi:

“Topuk dikeni, topuk kemiğinin altında veya arkasında bulunan bir çıkıntı olarak kendini gösterir. Ayak tabanındaki bağ dokusunun uzun süreli zorlanması sonucunda oluşabilir. Uzun süre ayakta kalmak, yanlış ayakkabı seçimi, aşırı kilo,ve düz tabanlık gibi faktörler topuk dikeni riskini artırabilir.

Topuk dikeni genellikle sabahları ilk adımda keskin bir ağrı ile başlar ve gün içinde devam edebilir, kişinin hareket kabiliyetini kısıtlayabilir. Tedavi sürecinde ise öncelikle dinlenme, kilo verme uygun ayakkabı seçimi, topuk desteği sağlayan tabanlık kullanımı ve özel egzersizler önerilmektedir. Devam eden şikayetlerde enjeksiyon tedavileri, fizik tedavi ve özellikle ESWT tedavisi önemli tedavi seçenekleri olarak karşımıza çıkmaktadır”.

Kuru İğne tedavisi doğal ve etkili bir yaklaşım” - Son Dakika Haberleri

[Doç. Dr. Ali Sallı]

Her durumda tedavi yönteminin ise kişiye özel olduğunu ve bir uzmana danışılarak belirlenmesi gerektiğini dile getiren Özel Fuar Hastanesi’nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ali Sallı, “Erken müdahale, topuk dikeni rahatsızlığının şiddetini azaltabilir ve yaşam kalitesini artırabilir. Ayrıca, topuk dikeni sadece ağrıya neden olan bir durum değildir; altında yatan başka sağlık sorunlarının habercisi de olabilir. Bu nedenle, topuk dikeni belirtileri gözlemlendiğinde bir sağlık uzmanına başvurmak önemli” olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Ali Sallı, Sağlıklı ayaklar, günlük yaşamın önemli bir parçası  olan topuk dikeni gibi sorunlarla mücadele etmenin, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceğini hatırlatarak, ancak doğru tedavi yöntemlerinin ve önlemler alınarak, bu tür sağlık sorunlarıyla başa çıkmanın ise mümkündür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.