enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TGC’den DW Türkçe’ye “Pandora Papers” ödülü

TGC’den DW Türkçe’ye “Pandora Papers” ödülü
2 Nisan 2022
1.605
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / “Pandora Papers” yazı dizisiyle TGC’nin İnternet Haber Ödülü’ne layık görülen DW Türkçe muhabirleri Pelin Ünker ve Serdar Vardar’a, ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 2021 İnternet Haber Ödülü’ne  layık görülen Deutsche Welle Türkçe muhabirleri Pelin Ünker ve Serdar Vardar’a, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törene katılan gazeteci Pelin Ünker, Serdar Vardar ile birlikte hazırladıkları Pandora Papers yazı dizisinde kamu ihalelerinde öne çıkan şirketler başta olmak üzere çok sayıda ismin offshore faaliyetlerini gözler önüne serdiklerini belirterek “Offshore, küresel sistemin varlıklı kişilere tanıdığı bir ayrıcalık. Vergiden kaçınmanın yanı sıra kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk için de kullanışlı bir seçenek. Türkiye de dahil iktidarların yarattığı sermaye gruplarının offshore sistemini tercih etmeleri bir tesadüf değil” diye konuştu.

“Pandora Papers’ın ifşa ettiği yapı, varlıklı olanları korurken; orta sınıfın giderek yoksullaştığı, yoksulların ise daha fazla görmezden gelindiği bir gerçeklikle karşı karşıyayız” ifadelerini kullanan Ünker, “Tam da bu gerçeklikle bağlantılı olarak hem iktidarın baskısı altında hem de bu baskı karşısında konumlanmış medya kuruluşlarında maddi olarak zor koşullarda çalışan meslektaşlarımı selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Ünker, konuşmasını “Ödülümü geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren, bu mesleğe ve bana çok şey katmış olan değerli gazeteci Aydın Engin’e adamak istiyorum” diyerek noktaladı.

Pelin Ünker ve Serdar Vardar, 3-10 Ekim ve 6-10 Aralık 2021 tarihlerinde yayınlanan Pandora Papers araştırma yazı dizisi ile İnternet dalında Haber Ödülü’ne layık görülmüştü.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.