enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Teröristlere silah temin eden FETÖ’cü Gürbüz Sevilay’a Orhan İnandı yardım etmiş

Teröristlere silah temin eden FETÖ’cü Gürbüz Sevilay’a Orhan İnandı yardım etmiş
3 Ağustos 2021
328
A+
A-

UHA HABER / MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirilen Orhan İnandı’nın PKK’ya silah temin eden Gürbüz Sevilay’la iş birliği ortaya çıktı. Sevilay, İnandı’nın yönlendirdiği bir kişiyle iş kurduğunu itiraf etti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘SABAH Gazetesi‘den aktardığı haberine göre, MİT operasyonuyla Özbekistan’da yakalanan ve PKK’ya silah sağladığı gerekçesiyle yargılanan terör örgütü FETÖ üyesi Gürbüz Sevilay’ın Kırgızistan’da FETÖ’nün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı ile görüştükleri ve İnandı’nın yönlendirdiği kişiyle iş kurduğu ortaya çıktı.

MİT’in başarılı operasyonuyla Türkiye’ye getirilen İnandı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ‘Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İnandı hakkında hazırlanan iddianamede, MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve PKK/KCK terör örgütüne silah sağlayan FETÖ’cü Sevilay’ın da ifadesine yer verildi. Sevilay, Kırgızistan’a gittiğinde sık sık İnandı’ya uğradığını ve iş kurmak için kendisinden yardım istediğini anlattı.

İŞ İÇİN İNANDI İLE GÖRÜŞMÜŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Sevilay, İnandı’yı Kırgızistan’da ticaret ile uğraştığı dönemden tanıdığını ve irtibat halinde olduklarını söyledi. Sevilay, 2017’de Kırgızistan Bişkek’e gittiğini ve Kırgızistan’daki en üst örgüt mensubu ülke imamı İnadı ile görüştüğünü anlattı.

‘KISKANÇLIK NEDENİYLE KIRGIZİSTAN’DA FAALİYET YÜRÜTEMEDİK’

Sevilay “İnandı beni Mustafa Bozkurt ile irtibatlandırdı. Bozkurt’u da daha önceden İstanbul’dan tanıyordum o da FETÖ mensubudur. İnandı, Bozkurt’un bana yardımcı olacağını söyledi. O tarihte Bozkurt ile Kırgızistan uyruklu G. isimli şahısın inşaat ve madencilik faaliyet alanı kapsamında ortak şirketleri ve Rusya’da hazır irtibatlı oldukları pazarları bulunuyordu. Bozkurt ve G.’nin şirketi ile benim getireceğim malzemeleri ve ürünler ile ortak şirket kurmayı kararlaştırdık. Kırgızistan’da bir firma kurduk. G. ile farklı iş alanlarında ticari faaliyet yürütme kapsamında sohbetlerimiz başlaması ile Bozkurt bu gelişmeyi kıskanarak aramızda başlayan anlaşmazlıklar neticesinde Kırgızistan’da faaliyet yürütemedik” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 03 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.