enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı açılış programında konuştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı açılış programında konuştu
26 Ekim 2024
51
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin, “Bu saldırının iki tane teröristin yaptığı bir saldırıdan ibaret olmadığını da biliyoruz. Bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu, gerçek amaçlarının ne olduğunu, Türkiye’yi nasıl on yıllar boyunca yaptıkları gibi paralelize etmek için düğmeye bastıklarını gayet iyi görüyor ve tedbirlerimizi almaya gayret ediyoruz.” dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Saha Expo 2024, Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayisindeki En Son Yenilikçi  Çözümler ve Teknolojileri Sergileyerek Sektördeki Gücünü Ortaya KoyuyorErdoğan’ın katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı açılış programında yaptığı konuşmada, fuarın hayırlı olmasını dileyerek, hazırlanmasında emeği geçen SAHA İstanbul Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar başta olmak üzere fuara katılan bütün firmaların yöneticilerine teşekkür etti.

Türkiye’nin milli savunma sanayiinde geldiği noktayı göstermesi açısından böylesine önemli bir fuarın organize edilmesinin dostlara kuvvet, Türkiye’nin düşmanlarına ise korku saldığını dile getiren Kurtulmuş, “Bizler de bu fuarlara katıldıkça milletimizin kabiliyetlerine ve ülkemizin geleceğine olan güvenimizin daha fazla artarak devam ettiğini görüyor, bu inançla yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Türkiye’deki yüksek teknolojinin, milli savunma sanayiinin geldiği noktanın gösterilmesi açısından bu fuarın önem taşıdığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geldiğimiz bu muhteşem seviyede, her şeyden evvel vizyoner liderliğiyle, kararlı duruşuyla, Türkiye’nin dünya milletleri arasında en önde olan bir ülke olması hedefine yılmadan usanmadan mücadelesiyle bugünlere getiren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tür milli savunma teknolojilerinde geldiğimiz noktayı gördüğümüzde rahmetli Özdemir Bayraktar ağabeyi de anmadan geçemeyeceğimizi ifade etmek isterim. BAYKAR’ın başladığı ilk günlerden itibaren gerçekten büyük bir kararlılıkla ve azimle her türlü zorluğu aşarak yoluna devan etti ve Türkiye’nin milli savunma sanayisinin bugünlere gelmesinde çok büyük katkıları oldu. Özdemir Bayraktar başta olmak üzere Türkiye’nin milli savunma sanayiine destek olan bütün geçmişlerimize rahmet diliyoruz; rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyoruz.”

Ankara’da TUSAŞ’a yapılan saldırının sadece bir kuruluşa yapılan saldırı olmadığının farkında olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Bu saldırının iki tane teröristin yaptığı bir saldırıdan ibaret olmadığını da biliyoruz. Bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu, gerçek amaçlarının ne olduğunu, Türkiye’yi nasıl on yıllar boyunca yaptıkları gibi paralelize etmek için düğmeye bastıklarını gayet iyi görüyor ve tedbirlerimizi almaya gayret ediyoruz. Her şeyden evvel bu saldırının iki tane amacının olduğu şüphesizdir. Bunlardan birisi gelişen, büyüyen Türkiye’nin milli savunma sanayiine darbe vurmaktır. İkincisi ise yıllardır yaptıkları gibi terör üzerinden Türkiye’yi meşgul etmek, Türkiye’yi milli hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Ancak bir kere daha açıkça ifade etmek isterim ki bu hedefe asla ulaşamayacaklar, asla başaramayacaklardır. Bunu söylerken sadece bir temenni olarak söylemiyorum. O akşam hastanelerdeki yaralı kardeşlerimizi ziyaret ettiğimiz zaman yüzleri gözleri sarılı, elleri kolları alçılı olan kardeşlerimizin hasta yataklarında bile ‘yılmadık, yılmayacağız, daha çok çalışacağız ve bunlara gereken cevabı vereceğiz’ şeklindeki milli şuurlarını görünce bu ülkenin geleceğine olan inancımız çok daha fazla artıyor. Allah hepsinden razı olsun. Muhterem Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere milli savunma sanayiimize destek veren bütün kuruluşlarımıza, Türkiye’nin bütün kamu ve özel sektör kuruluşlarına gerçekten minnettarlığımızı ifade etmek istiyoruz.”

Türkiye’nin milli savunma sanayiindeki her ileri atılımında birtakım siyasi manevralarla karşısına çıkanların aslında sadece birtakım engeller çıkarmak için karşı karşıya gelmediğini söyleyen Kurtulmuş, “F35’te karşımızda zorluk çıkaranların, S400 meselesini bir siyasi argüman olarak kullananların esas bildiği gördüğü, anladığı ve belki de çekindiği şey, ‘Eğer Türkiye böyle giderse F35’e ihtiyaç kalmadan kendi uçaklarını en ileri seviyede üretecektir.’ ‘Eğer böyle giderse Türkiye, S400’lere ihtiyaç duymadan en ileri hava savunma sistemlerini kuracaktır.’ Türkiye’nin milli savunma sanayiine yürekten güveniyoruz, millet olarak itimat ediyoruz, Türkiye’nin genç mühendislerine itibar ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin milli savunma sanayiindeki mühendislerinin yaş ortalamasının 33 olduğuna işaret eden Kurtulmuş, “Bu, şu demektir. Savunma sanayiinde gelecek Türk mühendislerinin, Türk firmalarının ve Türkiye’nindir Allah’ın izniyle.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.