enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:29 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, “İklim Krizi ve Su Güvenliği “ başlıklı konferansta konuştu.
00:24 Kocaelispor Restaurant Loca’sında Önemli İsimler
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:05 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:03 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”…
00:46 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Diyarbakır Annelerini ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Diyarbakır Annelerini ziyaret etti
31 Mart 2021
446
A+
A-

UHA HABER / Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, dağa kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Bakan Pakdemirli Valiliğe geçti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Pakdemirli, Vali Münir Karaloğlu ile görüştü.

Pakdemirli daha sonra beraberinde Vali Karaloğlu, AK Parti milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal ile çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tuttukları HDP’nin il binası önünde 3 Eylül 2019’da başlattıkları oturma eylemini 575’inci gününde sürdüren Diyarbakır annelerine destek ziyaretinde bulundu, ailelere karanfil verdi.

HDP ve terör örgütü PKK’ya tepkilerini dile getiren, terör örgütü aleyhine slogan atan aileler, Bakan Pakdemirli’ye çocuklarının nasıl dağa kaçırıldığını anlattı.

Anne ve babalarla görüşen Pakdemirli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara’dan başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm hükümet üyelerinin annelere selamını getirdiklerini söyledi.

Anne ve babalar için evladın ne kadar kıymetli olduğunu bildiklerini ifade eden Pakdemirli, ailelerin haklı bir mücadele verdiğini belirtti.

Pakdemirli, ailelerin 575 gündür nöbet tuttuğunu, bazı ailelerin evlatlarına kavuştuğunu aktararak bu çığlığı bu binanın önünden dünyaya bu ailelerin duyurduğunu söyledi.

“Dünyada bu terörist örgütün ne olduğu halen anlamayan, anlamak istemeyenler var. Bu ailelerimiz bunların ne olduğunu, ne yapmaya çalıştığını duyurmuş oldu. Bu sebeple tüm ailelerimize minnettarız.” diyen Pakdemirli, bu işlerin sorumlularını bildiklerini, bu konuda gerekeni yaptıklarını aktardı. Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Buradaki ailelerimizin evlatları maalesef terör örgütleri ile dağda taşta yatarken, onların evlatları Avrupalarda. Bunları da biliyoruz. Bu geri kalmışlığın sebebini de biliyoruz. Diyarbakır ve Doğu’yu teröre mahkûm etmeye çalışanların ne yaptığını da biliyoruz. Bunların da gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Devletin gönderdiği paraları terör örgütüne teslim edenleri de biliyoruz. ‘Bunların bir bir inlerine gireceğiz.’ demişti Sayın Cumhurbaşkanı’mız, girmeye de devam ediyoruz. İnşallah hesabını sorduk, bundan sonra da bunların hesabını sormaya devam edeceğiz.”

Bakan Pakdemirli, ailelerin Ramazan Bayramı’nda evlatlarına kavuşmalarını temenni ederek “Bu ailelerimiz, terörden mağduriyet yaşamış tüm ailelerimiz için inşallah çifte bayram olsun. Tek tek bu annelerimizin ellerinden öpüyorum. Hepinizi bu kutlu mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum. Devlet ve hükümet olarak yanınızdayız.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 31 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.