enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban Pencşir’de kontrolü sağladığını duyurdu

Taliban Pencşir’de kontrolü sağladığını duyurdu
7 Eylül 2021
603
A+
A-

UHA HABER / Taliban Afganistan’da kendisine karşı direnen Pencşir vadisinin tamamında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı. Pencşir’deki direnişçilerden Taliban’a ateşkes çağrısı yapılmıştı.

Afganistan’da radikal İslamcı Taliban güçlerine direnen vilayet olan Pencşir’deki birliklerin hafta sonu ağır kayıplar verdiği haberlerinin ardından Taliban’a ateşkes çağrısı geldi.

Bölgede Taliban’a karşı mücadele eden Ulusal Direniş Cephesi (NRF) tarafından yapılan açıklamada “Taliban’ın Pencşir’deki askeri operasyonlarına son vermesi ve birliklerini çekmesi teklif edildi. Karşılığında biz de birliklerimize askeri eylemde bulunmaktan kaçınmaları talimatı vereceğiz” denildi.

Pazar akşamı Ulusal Direniş Cephesi Sözcüsü Fehim Daşti tarafından yapılan başka bir sosyal medya açıklamasında ise General Abdül Wudod Zara’nın çatışmalarda öldüğü belirtildi.

Taliban Pencşir’i ele geçirdiğini açıkladı

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit Pazartesi günü yaptığı açıklamada Taliban’ın Pencşir vadisinin tamamında kontrolü ele geçirdiğini söyledi. Ulusal Direniş Cephesi’nin lideri Ahmed Mesud’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Taliban Sprecher Zabihullah Mujahid

Zabihullah Mücahid

Taliban ile Kabil’in yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Pencşir vilayetini savunan Ulusal Direniş Cephesi militanları arasında süren çatışmaların ardından Pazar akşamı Taliban Pencşir vadisinin neredeyse tamamını ele geçirdiğini açıklamış, ancak bu iddia Ulusal Direniş Cephesi tarafından yalanlanmıştı. Taliban 15 Ağustos’ta Kabil’i de alarak Afganistan’da yönetimi devralmıştı.

Pencşir Vadisi, Taliban’ın ilk iktidar dönemi olan 1996-2001 yılları arasında da Taliban tarafından ele geçirilememişti.  Ulusal Direniş Cephesi’nin lideri Ahmed Mesud’un babası “Pencşir Aslanı” olarak anılan Tacik asıllı Ahmed Şah Mesud direnişin liderliğini üstlenmişti.

EK Kaynaklar *AFP, rtr

[UHA Haber Ajansı, 07 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.