enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Doğu Akdeniz’de pandemi yükseliyor

Doğu Akdeniz’de pandemi yükseliyor
8 Temmuz 2021
439
A+
A-

UHA HABER / DSÖ, Doğu Akdeniz bölgesinde yükselen yeni tip koronavirüs vakalarıyla ilgili uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü, artan uluslararası seyahat, düşük koruma ve sınırlı aşılama nedeniyle iki aylık sürekli düşüşün ardından Doğu Akdeniz bölgesindeki 22 ülkede koronavirüs vakalarının yükselişte olduğunu açıkladı.

Körfez, Kuzey Afrika  ve Asya ülkelerini içeren bölge, geçen yıldan bu yana 11 milyondan fazla vaka ve 220 bin’den fazla ölü sayısına ulaştı.

Pandemiden en fazla etkilenen ülke İran olurken, onu Irak izledi.

Yaz aylarında ani yükseliş bekleniyor

DSÖ’nün bölge direktörü Ahmed Al-Mandhari, ülkelerin sınırlarını açık , ekonomilerini aktif tutmak için mücadele ettiği yaz aylarında başka bir ani yükselişin muhtemel olduğunu söyledi.

Virüsü kontrol altına alma çabalarına rağmen, bölge genelinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla haftalık ortalamada daha yüksek yeni vaka bildirildiğini belirtti.

Aşı yetersizliği ve varyant etkisi

22 ülkeden 13’ünde Delta varyantının saptanması ve aşıların sınırlı dağılımının artışta etkili olduğu belirtiliyor.

Al-Mandhari, 2021’in sonuna kadar Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki ülke nüfusunun en az yüzde 40’ını aşılamak için hala 500 milyondan fazla aşı dozuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Aşının etkinliği ve virüs hakkındaki yanlış bilgilerin bölgede aşı tereddütünü derinleştirdiğini belirten Al-Mandhari, “Bu hedefe ulaşmanın çok çok gerisindeyiz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 08 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.