enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriye Devlet Başkanı Esad: Türkiye askeri harekat düzenlerse Suriye ordusu karşılık verir

Suriye Devlet Başkanı Esad: Türkiye askeri harekat düzenlerse Suriye ordusu karşılık verir
14 Haziran 2022
584
A+
A-

ŞAM – UHA HABER / Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bir Rus televizyon kanalına verdiği mülakatta Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yeni bir askeri harekat düzenlemesi halinde direneceklerini belirtti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, Russia Today’e konuşan Esad, “Bir işgal olursa ilk etapta bir halk direnişi olur. Tabi ki, Suriye ordusunun konumlandığı yerlerde askeri koşulların doğrudan karşı karşıya getirdiği durumlarda karşılık veririz” ifadelerini kullandı.

İki buçuk yıl önce Türk ve Suriye ordularının karşı karşıya geldiğini ve Suriye ordusunun topraklarına giren bazı Türk hedefleri imha edebildiğini belirten Esad, “askeri kapasite izin verirse durum yine aynı olacak” dedi.

Esad yönetimine bağlı Suriye ordusu İdlib kentindeki 9 Numaralı Gözlem Noktası’na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna yönelik hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda, 3 sivil yaşamını yitirirken, 12 sivil yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin güvenlik endişelerini gidermek amacıyla Suriye’ye yönelik yeni bir askeri harekat planlandığını duyurmuştu. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da Türkiye’nin “güney sınırlarının terör tehdidinden arındırılmasının milli güvenlik ihtiyaçların gereği” olduğu vurgulanmış, harekatın komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğini hiçbir surette hedef almadığının altı çizilmişti.

“Rusya kaybettiği uluslararası dengeyi yeniden kurmaya çalışıyor”

Suriye Devlet Başkanı, Rusya’nın Ukrayna’daki işgal girişimiyle ilgili soruları da yanıtlayarak Rusya’nın maruz kaldığı savaşın yalnızca NATO’nun genişlemesine bağlanamayacağını belirtti ve bunun Komünizm ya da Birinci Dünya Savaşı’ndan beri devam eden bir mücadele olduğunu ileri sürdü.

Esad Rusya’nın bugünkü gücünün kaybettiği uluslararası dengeyi yeniden kurmasını sağlayacağı görüşünü dile getirdi.

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.