enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:16 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
00:15 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
00:12 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suç ve Ceza Film Festivali başladı, Jethro Tull İstanbul’u geldi!

Suç ve Ceza Film Festivali başladı, Jethro Tull İstanbul’u geldi!
23 Kasım 2024
22
A+
A-

10Haber Kültür Sanat Servisi’nden merhaba!

Editörü Olkan ÖZYURT'dan, Kitap, Tiyatro, Sergi ve Müzik

Olgan ÖZYURT, Editör

Biz gazetecilerin elinin altındaki kitaplardan biridir Ömer Ömer Asım Aksoy Ödülü'ne başvurular başladı | Edebiyat HaberAsım Aksoy’un ‘Ana Yazım Kılavuzu’. Adam Yayınları’ndan çıkan versiyonunu kullanıyorum hala. Nazar Büyüm’ü de hem babamın fasikül fasikül biriktirip ciltlettirdiği ‘Yurt Ansiklopedisi’ hem de bu kılavuzdan dolayı biliyordum.

Hiç tanışmadık fakat bu hafta vefat ettikten sonra bizde yayınlanan vefat yazısından ve İsmet Berkan’ın onu anlattığı yazısından tanıdım kendisini ve tanışma fırsatı yaratmadığım için pişman oldum. Çünkü ne kadar yüce bir insan olduğunu geç de olsa anladım. Meğer Nazar Bey’in suya attığı taşın dalgası hayat yolculuğunda gelip bana da çarpmış.

Bir meslek büyüğüm “Biz suya yazı yazıyoruz” derdi. Hayat işte, o suya yazılan yazıları kim okuyor, o suya atılan taşların dalgası kime çarpıyor bilemiyorsunuz. Ama dünya hala dönüyorsa işte böyle insanların çok da karşılık beklemeden bir şeyler yapma çabasıyla dönüyor.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor14. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali de naçizane böyle bir etkinlik. Prof. Dr. Adem Sözüer ve Prof. Dr. Bengi Semerci’nin yıllar önce başlattığı ve yapmakta ısrarla ettikleri bir etkinlik bu festival. İkisi de ne sinemacı, ne festivalci. Ama sinemanın kitle iletişim aracı olduğunu, sinemanın uzun zaman içerisinde bir şeyleri tetikleyeceğini bildikleri için bu memleketteki adalet arayışına bir festivali ortak ettiler. Her yıl biraz daha büyüdü festival, her yıl bu arayışın sesi daha da yükseldi. Bu festival sadece bizde değil dünyanın birçok yerinde nasıl adaletsizlikler yaşandığını, bunlara karşı verilen mücadeleleri öğrenmemizi sağladı.

10Haber olarak bu yıl festivalin basın sponsoruyuz. Günbegün hangi filmler var, sizlere aktarıyoruz. 10Haber olarak festivale basın sponsoru olmamızın sebebi Prof. Dr. Adem Sözüer ve Prof. Dr. Bengi Semerci’nin çabasını değerli bulmamız. Hem de çok değerli. Onlar da Nazar Bey gibi suya taş atıyorlar hem de o taşın kime çarpacağını bilmeden. Ama biliyorlar bu dalgaların birine çarpacağını. Belki o dalgalar gelecekte daha iyi bir dünyada yaşamamıza olanak sağlayacak insanları bir şekilde etkileyecek.

FESTİVAL

Suç ve Ceza Film Festivali’den seçmeler

🔴 Suç ve Ceza Film Festivali’nin temel sloganı ‘herkes için adalet’. Bu slogana herhalde kimsenin itirazı yoktur. Ama gelin görün yaşam adaletsizliklerle dolu. Festivalde bugün Japonya’da bir kadının adalet arayışını anlatan, Sundance Film Festivali’nde gösterildiğinde epey ses getirmiş bir belgesel, ‘Kara Kutu Günlükleri‘ var. Kaçırmayın derim. Ayrıca bugün festivalde iki güzel söyleşi ver. İlkinde sinema ve sansür konuşulacak, diğerinde sinemada kadının özgürleşmesi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.