enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar

Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
26 Ocak 2026
4
A+
A-

* UHA / İnternational News Agency’ndan Haber-Yayın Koordinatörü Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ile katliamları ve hafta içinde gündemin öne çıkan haberlerini yabancı kaynaklardan derledi.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci – Editör Veysel KAVRAYAN'dan Dünyadan kısa kısa 'Dünya Gündemi'

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

ANKARA, 26 OCAK 2026 – Değerli UHA / İnternational News Agency’n okurları, bugüne kadar onca ateşkese rağmen Soykırımcı, katil İsrail bir türlü arkasındaki diğer ortak batılı devletlerin de desteğiyle ihlallerini sürdürüyor. Şimdi hafta içinde katil, soykırımcı İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu ihlal haberlerini yabancı kaynaklardan derledik.

*** Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı, kış mevsiminin başlangıcından bu yana İsrail’in, yakıt ve insani yardım girişini engellediği bölgede 10 çocuğun soğuk sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gazze'de insanlık donuyor: 10 çocuk soğuktan can verdi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, “3 aylık Ali Ebu Zur, aşırı soğuk nedeniyle Aksa Şehitleri Hastanesi’nde hayatını kaybetti.” ifadesi kullanıldı.

Kış ayından bu yana Gazze’de soğuk havadan korunamadığı için hayatını kaybeden çocukların sayısının 10’a yükseldiği belirtildi.

Gazze'de insanlık donuyor: 10 çocuk soğuktan can verdi

Soğuk hava can almaya devam ediyor

İsrail’in ateşkese rağmen yardım girişini kısıtladığı Gazze Şeridi’nde, yüz binlerce kişi derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze'de insanlık donuyor: 10 çocuk soğuktan can verdi

Bölgede etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, çadırları kullanılamaz hale getirirken özellikle küçük bedenler soğuğa dayanamıyor.

Gazze'de insanlık donuyor: 10 çocuk soğuktan can verdi

Ateşkes anlaşması 10 Ekim’de yürürlüğe girmiş olsa da Gazze’deki insani durumda gözle görülür bir iyileşme yaşanmadı.

Gazze'de insanlık donuyor: 10 çocuk soğuktan can verdi

İsrail’in anlaşmada yer alan yükümlülükleri yerine getirmemesi, gıda, ilaç, tıbbi malzeme, yakıt ve barınma ekipmanlarının girişini kısıtlaması, krizin kalıcı hale gelmesine yol açıyor.

***Filistin topraklarını gaspeden İsrailliler, sabaha karşı Ramallah’ın kuzeybatısındaki Attara beldesine saldırarak Filistinlilere ait iki aracı ateşe verdi ve beldeye ırkçı sloganlar yazdı.

İşgalci İsrailliler, Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki aracı ateşe verdi

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, çok sayıda İsrailli Attara beldesine saldırarak Filistinli Abdulaziz Ahmed İsa’ya ait iki aracı kundakladı ve çevreye ırkçı ifadeler yazdı.

Haberde, söz konusu saldırının, İsrail güçlerinin koruması altında gerçekleştirildiği ve son dönemde artış gösteren organize saldırıların bir devamı olduğu belirtildi.

İsrail güçlerinin koruması altında Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin son dönemde artış gösteren saldırıları kapsamında, Filistinli sivillere ateş açıldığı, darp olaylarının yaşandığı, mülklerin ateşe verildiği, çobanların doğrudan hedef alındığı ve bazı tali yolların kapatıldığı kaydedildi.

*** İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 71 bin 654’e yükseldiği bildirildi.

Katil İsrail'in saldırılarında can kaybı 71 bin 654'e yükseldi
[Fotograf: AA]

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in saldırılarında yaşanan can kayıplarına ilişkin son verileri paylaştı.

Açıklamada, son 48 saatte 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında 481 kişinin yaşamını yitirdiği, 1313 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, bilgileri tamamlanan hükümete bağlı “Şehit Akreditasyon Komitesi” tarafından onaylanan 88 can kaybının da toplam sayıya eklendiği aktarıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Ekim 2023’te başladığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 71 bin 654’e, yaralıların sayısının ise 171 bin 391’e yükseldiği kaydedildi.

*** Soykırımcı İsrail ordusunun, ateşkese rağmen Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Katil İsrail ateşkese rağmen Gazze'deki saldırılarını sürdürüyor

İsrail, 10 Ekim 2025’te sağlanan ateşkese rağmen Gazze’deki saldırılarını sürdürüyor.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri ateşkes uyarınca çekildiği Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesini bombaladı.

Gazze Caddesi’ni hedef alan saldırıda çok sayıda Filistinli yaralandı.

Yaralıların sayısına ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

İsrail ordusunun ayrıca Beyt Lahiya beldesindeki Salatın bölgesinde açtığı ateş sonucu Filistinli Mecdi İbrahim Belavi yaralandı.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Mueyyid Ebu Muammer adlı Filistinli yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise İsrail ordusu insansız hava aracıyla Han Yunus’un orta kesimindeki Ammara Casir kavşağı yakınlarına ateş açtı.

Han Yunus’un güneydoğusundaki bölgelere de hava saldırıları düzenlendi, ateş açıldı. Ayrıca İsrail donanması kentin kıyı şeridine hedef gözetmeksizin ateş açtı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Megazi Mülteci Kampına ateş açarken Gazze kentinin doğu kesimlerini topçu atışıyla hedef aldı.

*** Soykırımcı İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde yaşanan çevresel yıkım ve ağır kış koşulları, 6 aylık Yusuf Ebu Hammad’ın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Katil İsrail askerleri Batı Şeria’da bir Filistinliyi öldürdü

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Madama kasabasında 59 yaşındaki Filistinli Cibrin Ahmed Cibir Kat’ın İsraill askerleri tarafından öldürüldüğü ve cenazesinin alıkonulduğu belirtildi.

Nablus Filistin Kızılay Ambulans ve Acil Durum Merkezi Müdürü Emced Ahmed de yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Filistinli Kat’a ilk yardım ekiplerinin ulaşmasının engellendiğini ve İsrail güçlerince bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

İsrail, 8 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı soykırımın ardından Batı Şeria’daki saldırılarını da artırdı.

Bu süreçte İsrail ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırıları sonucu 1100’den fazla Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 11 bin kişi yaralandı ve 21 binden fazla Filistinli ise gözaltına alındı.

Filistinliler, İsrail’in bu uygulamalarla Batı Şeria’nın ilhakına zemin hazırlayan yeni fiili durumlar oluşturduğunu belirtiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.