enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Geçmişteki çalışmalarımızın meyvesini İHA’larda aldık

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Geçmişteki çalışmalarımızın meyvesini İHA’larda aldık
13 Mart 2022
624
A+
A-

ANTALYA – UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı. TRT Haber’in sorularını yanıtlayan Demir, geçmişte yapılan çalışmalarla İHA’lardaki başarıların meyvesinin alındığını dile getirdi.

Ali Burak Biber
TRT Haber : Ali Burak Biber
Bertuğ Ulukan
TRT Haber : Bertuğ Ulukan

Dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarının bir araya geldiği Antalya Diplomasi Forumu ikinci gününde devam ediyor. Forumun bu seneki teması “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak”.

Antalya Diplomasi Forumu’nun konuklarından biri de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’di.

TRT Haber Muhabiri Ali Burak Biber’in sorularını yanıtlayan Demir, Türkiye’nin savunma sanayii alanında son zamanlarda dünya çapında ilgi çektiğini aktardı. Bu varlığın Antalya Diplomasi Forumu’nda da varlığının görüldüğünü ekledi.

Demir, ilginin ürünlere olduğu kadar Türkiye’nin savunma sanayii hikayesini dinlemek isteyenlerin de oldukça fazla olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin sanayii başarısıyla ilgili önemli sorular aldığını aktaran Demir, “Bizim örneğimizden hareketle daha uzun soluklu iş birliği görüşmeleri olabiliyor” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Geçmişteki çalışmalarımızın meyvesini İHA'larda aldık

Türkiye’nin hava savunmasındaki başarısında temelde yapılan çalışamaların meyvelerinin vermesiyle beraber oluştuğunu dile getiren Demir, “Bugün yine temelde yaptığımız bazı çalışmaların meyvelerini giderek artan ölçüde göreceğiz” dedi.

İHA ve hava araçlarında yapılan çalışmaların tarihçesinin beş yılın da ötesinde olduğunu aktaran Demir geçmişte yapılan çalışmaların meyvelerinin görüldüğünü vurguladı.

Demir bu işin sırrına ilişkin “Bu biraz geleceği ön görmek ve gelecekte muhtemel teknolojilere hazırlık yapmakla da ilgili bir şey. “açıklamasında bulundu.

İHA’larda Türkiye’nin başarısının diğer insansız sistemlerde de yapılan çalışmalarla görüleceğini vurgulayan Demir, sözlerine şöyle devam etti:

Bugün insan kaynağına teknolojiye araştırmaya ve geliştirmeye yaptığımız bazı yaptırımlar hemen neticeleri görünmese de şu anda yapılan temeldeki çalışmaların çıktılarını göreceğiz. O zaman daha büyük bi atılım ivme ortaya çıkacak.

İHA ve SİHA’lara olan talebin giderek arttığına değinen Demir, ihracat rakamlarımızdaki artışta da bunun görülmesinin sürpriz olmayacağını vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.