enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Geçmişteki çalışmalarımızın meyvesini İHA’larda aldık

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Geçmişteki çalışmalarımızın meyvesini İHA’larda aldık
13 Mart 2022
626
A+
A-

ANTALYA – UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı. TRT Haber’in sorularını yanıtlayan Demir, geçmişte yapılan çalışmalarla İHA’lardaki başarıların meyvesinin alındığını dile getirdi.

Ali Burak Biber
TRT Haber : Ali Burak Biber
Bertuğ Ulukan
TRT Haber : Bertuğ Ulukan

Dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarının bir araya geldiği Antalya Diplomasi Forumu ikinci gününde devam ediyor. Forumun bu seneki teması “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak”.

Antalya Diplomasi Forumu’nun konuklarından biri de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’di.

TRT Haber Muhabiri Ali Burak Biber’in sorularını yanıtlayan Demir, Türkiye’nin savunma sanayii alanında son zamanlarda dünya çapında ilgi çektiğini aktardı. Bu varlığın Antalya Diplomasi Forumu’nda da varlığının görüldüğünü ekledi.

Demir, ilginin ürünlere olduğu kadar Türkiye’nin savunma sanayii hikayesini dinlemek isteyenlerin de oldukça fazla olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin sanayii başarısıyla ilgili önemli sorular aldığını aktaran Demir, “Bizim örneğimizden hareketle daha uzun soluklu iş birliği görüşmeleri olabiliyor” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Geçmişteki çalışmalarımızın meyvesini İHA'larda aldık

Türkiye’nin hava savunmasındaki başarısında temelde yapılan çalışamaların meyvelerinin vermesiyle beraber oluştuğunu dile getiren Demir, “Bugün yine temelde yaptığımız bazı çalışmaların meyvelerini giderek artan ölçüde göreceğiz” dedi.

İHA ve hava araçlarında yapılan çalışmaların tarihçesinin beş yılın da ötesinde olduğunu aktaran Demir geçmişte yapılan çalışmaların meyvelerinin görüldüğünü vurguladı.

Demir bu işin sırrına ilişkin “Bu biraz geleceği ön görmek ve gelecekte muhtemel teknolojilere hazırlık yapmakla da ilgili bir şey. “açıklamasında bulundu.

İHA’larda Türkiye’nin başarısının diğer insansız sistemlerde de yapılan çalışmalarla görüleceğini vurgulayan Demir, sözlerine şöyle devam etti:

Bugün insan kaynağına teknolojiye araştırmaya ve geliştirmeye yaptığımız bazı yaptırımlar hemen neticeleri görünmese de şu anda yapılan temeldeki çalışmaların çıktılarını göreceğiz. O zaman daha büyük bi atılım ivme ortaya çıkacak.

İHA ve SİHA’lara olan talebin giderek arttığına değinen Demir, ihracat rakamlarımızdaki artışta da bunun görülmesinin sürpriz olmayacağını vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.