enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:29 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, “İklim Krizi ve Su Güvenliği “ başlıklı konferansta konuştu.
00:24 Kocaelispor Restaurant Loca’sında Önemli İsimler
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:05 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:03 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
12:28
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”…
00:46 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:35 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:24 Türkiye’nin dijital haritaları vatandaşların erişimine açıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sadyr Zhaparov, EAEU içindeki en acil talimatlara dikkat çekiyor

Sadyr Zhaparov, EAEU içindeki en acil talimatlara dikkat çekiyor
21 Ağustos 2021
292
A+
A-

UHA HABER / Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadyr Zhaparov, Issyk-Kul Oblastı’nın Çolpon-Ata kasabasında Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) üye ülkelerinin hükümet başkanlarıyla bir araya geldi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Bişkek Temsilcisi Ayperi Berkmirzayeva’nın haberine göre, Sadyr Zhaparov yaptığı konuşmada, EAEU ülkelerinin sadece komşu sınırlarıyla değil, aynı zamanda dostluk bağları ve yüzyıllardır bir arada yaşama deneyimi ile de birleştiğini vurguladı.

“Bugünkü toplantımızın Kırgız Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. yıldönümü arifesinde gerçekleşmesi dikkate değerdir. Avrasya Hükümetlerarası Konseyi toplantısının sonucunun EAEU ve EAEU içindeki işbirliğinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacağından eminim. faaliyetlerinin etkinliğini artırmak. Kırgızistan’ın Birlik’teki entegrasyon süreçlerinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam edeceğinden emin olmak istiyorum.” dedi.

Ona göre, geçen yıl herkes, tüm toplumun sosyo-ekonomik yaşamında silinmez bir iz bırakan ve ekonomik aktivitede düşüşe neden olan bir koronavirüs pandemisi ile karşı karşıya kaldı.

“Bu yıl Birliğimiz 7. yılını kutlayacak ve bu süre zarfında çok şey başardık. Maalesef koronavirüs pandemisi sadece Kırgızistan’ın değil, Birlik’in diğer ülkelerinin de makroekonomik beklentilerini zayıflattı. ekonomi ancak 2023 yılına kadar pandemi öncesi seviyesine geri dönecek. 2021’de ekonomik aktivite düzeldikçe reel GSYİH büyümesi yüzde 3,8 olacak. 2022-2023’te GSYİH büyümesinin ortalama yüzde 4,4 olması bekleniyor.”

Devlet başkanı, Birliğin işleyişi döneminde, ortak pazarlar yaratmaya ve Avrasya entegrasyonunu derinleştirmeye yönelik olumlu hedeflere ulaşıldığını kaydetti.

“Bu tür başarılar arasında Emeklilik Güvenliği Anlaşmasının imzalanması, Sınır Tanımayan Çalışma ve COVID Free Travel projelerinin başlatılması ve Avrupa Birliği’nin temel önceliklerini güncelleyen ve ayarlayan “2025’e kadar EAEU sanayi politikasının ana yönleri” belgesinin kabul edilmesi yer alıyor. küresel endüstriyel üretimde değişen eğilimleri ve standartları yansıtmak için endüstriyel işbirliği.

Sonuç olarak, Başkan Zhaparov, Birliğin her üye devletinin kapasitesini artırma, üretim zincirleri oluşturma ve ihracat potansiyelini artırma gereğini vurguladı.

Toplantıya Ermenistan Başbakanları Nikol Pashinyan, Belarus Roman Golovchenko, Kazakistan Askar Mamin, Rusya Hükümeti Başkanı Mikhail Mişustin, Avrasya Ekonomi Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mikhail Myasnikovich ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov katıldı. gözlemci.

Kırgızistan'da Devlet Başkanının yetkileri artıyor mu?

HABER: Ayperi Berkmirzayeva

[UHA Haber Ajansı, 21 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.