enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, “Mavi vatan, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan”…
00:39 Trump’ın Ukrayna Diplomasisi
00:31 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TRT’nin İletişim Paydaşı olduğu TEKNOFEST Mavi Vatan programında konuştu.
00:23 Yönetim ve Kurumsal Gelişim Danışmanı Canan DUMAN’dan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Açık Mektup…
00:23 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TEKNOFEST Mavi Vatan’a ilişkin paylaşımda bulundu…
00:12 Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile telefonda görüştü…
00:07 Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu suçlarını örtbas etmeye çalışıyor
00:03 Başkan Prof. Dr. Halil Hasar: “İklim Değişikliğinden En Fazla Etkilenen Yerler Kentlerdir”
23:27 UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre’nin Lausanne takımına 1-0 yenilen Beşiktaş Avrupa’ya veda etti…
22:38 İsviçre temsilcisi Lausanne’a 1-0 yenilen ve Avrupa defterini kapatan Beşiktaş maçından notlar!…
09:58 Demir yollarına 2002 yılından bugüne yaklaşık 3 bin kilometre yeni hat ilave edildi…
09:18 TEKNOFEST Mavi Vatan, 30-31 Ağustos’ta İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleştirilecek…
00:56 Güvenlik Garantilerinde Stratejik Uyum Sorunu
00:44 CHP heyetini ağırlayan KOTO’dan Terörsüz, barış ve hoşgörü içinde bir Türkiye’ vurgusu
00:40 KİTAP: Yeni Suriye ve Uluslararası Aktörler
00:37 Amazon Havzası’nda yer alan sekiz Latin Amerika ülkesi, Brezilya’nın Yağmur Ormanı Fonuna Destek Sözü Verdi…
00:24 Türkiye Promosyon Sektörü, PROMOGIFT İstanbul 2025’te Buluşuyor
00:16 İllegal Yapıların Panzehiri: Daha Fazla Hukuk Daha Fazla Demokrasi
00:15 Terörsüz Türkiye, Van Saha Gözlemleri ve Marjinal Sol-PKK Çatışması
00:02 UHA/ İnternational News Agency’ndan ‘Gündem Spor’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.

ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
14 Temmuz 2025
6
A+
A-

* Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (MEB-AGS) ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa dahil 103 sınav merkezinde, 813 bina ve 13 bin 931 salonda uygulandı.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

ANKARA, 14 TEMMUZ  2025 – Adaylara, sınava girdikleri alana göre 50 çoktan seçmeli soru yöneltildi. ÖABT’de ilköğretim matematik, fen bilimleri, matematik, fizik ve kimya/kimya teknolojisi testlerinde 90 dakika; biyoloji, Türkçe, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi/imam hatip lisesi meslek dersleri, rehberlik, sınıf öğretmenliği, okul öncesi ve beden eğitimi testlerinde ise 70 dakika süre verildi.

Toplam 307 bin 376 adayın başvurduğu ÖABT’de, emniyet görevlileri dahil 40 bin 820 kişi görev yaptı.

T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan ya da nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutuldu.

Kadın adaylar erkek adaylardan daha fazla

MEB-AGS kapsamında ilk oturum olan AGS de bugün saat 12.05’te sona ermişti.

Milli Eğitim Akademisine girecek öğretmen adaylarına yönelik ilk kez düzenlenen sınava bu yıl 411 bin 805 aday başvurdu.

Başvuru yapan adayların 314 bin 150’si kadınlardan, 97 bin 655’i ise erkeklerden oluştu.

MEB Akademi Giriş Sınavı tamamlandı

AGS’ye 962, ÖABT’ye ise 615 engelli aday başvurdu. Bu adaylar için uygun sınav koşulları oluşturuldu ve engel durumlarına göre çalışma yapıldı.

AGS puanının yüzde 50’si ile ÖABT puanının yüzde 50’si alınarak MEB-AGS puanı belirlenecek.

Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rusça ve İngilizce öğretmenliği adaylıkları için ise AGS ve Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS veya e-YDS) esas alınacak. Buna göre, AGS puanının yüzde 50’si ile YDS puanının yüzde 50’sinin toplanmasıyla adayların MEB-AGS puanı hesaplanacak.

Yabancı dil alanında puan hesaplaması yapılırken, adayların aynı yıl ve AGS’den önce girdikleri YDS veya e-YDS puanlarından en yüksek olan sınav notu kullanılacak.

ÖABT ya da YDS uygulanması planlanmayan diğer öğretmen adaylıkları için de MEB-AGS puanı sadece AGS ile oluşturulacak.

ÖSYM’nin takvimine göre, sınav sonuçları 13 Ağustos’ta açıklanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.