enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
06:38 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
06:33 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
06:32 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
06:28 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
06:15 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
21:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Osmanlı padişahlarına ait tablolar beklenenin üstünde bir fiyata satıldı

Osmanlı padişahlarına ait tablolar beklenenin üstünde bir fiyata satıldı
21 Ocak 2022
523
A+
A-

LONDRA – UHA HABER / İskoçya’da bir evin çatı katında bulunan Osmanlı padişahlarının da resmedildiği 6 yağlı boya tablosu Sotheby’s müzayede evinde satıldı. İsmi açıklanmayan alıcı, “Newbattle Türkleri” olarak satışa çıkan eserler için 1 milyon 346 bin sterlin ödeyecek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, İngiltere’de müzayede evi Sotheby’s, Birinci Bayezid, Birinci Mehmet, İkinci Murat, İkinci Bayezid, Kanuni Sultan Süleyman ve Timur İmparatorluğu’nun kurucusu Timurlenk’in portrelerinden oluşan koleksiyonun müzayedesini tamamlandı.

50 bin sterlin açılış fiyatıyla satışa sunulan portrelere, 1 milyon 346 bin sterlin (24 milyon 563 bin TL) verildi. Alıcı, ayrıca yüzde 20’ye yakın vergi de ödeyecek.

Portrelerin, 16. yüzyılda İskoçya’daki Newbattle Manastırı’nda asılı olan daha geniş koleksiyonun parçası olduğu düşünülüyor.

Eserler yaklaşık 100 yıl sonra bir çatı katında bulundu

Sotheby’s tarafından yayımlanan müzayede notuna göre, “Newbattle Türkleri” olarak bilinen portreler, 16. yüzyıl İtalyan Rönesans tarihçisi ve biyografi yazarı Paolo Giovio (1483-1552) tarafından bir araya getirilen hükümdarlar, devlet adamları ve diğer önemli şahsiyetlere ait 484 tabloluk koleksiyondaki eserlere dayanıyor.

Satılan portreler, en son 1930’a kadar Newbattle Manastırı’nda sergilenmiş, sonrasında unutulmuştu. Eserler yaklaşık 100 yıl sonra bir çatı katında bulunarak satışa sunulmuştu.

Koleksiyonda yer alan Kanuni Sultan Süleyman’ın portresinin bir kopyası, geçen sene aynı müzayede evi tarafından satılmıştı. 350 bin sterline alıcı bulan portrenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlandığı açıklanmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.