enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 CHP’li Belediyelerde yaprak dökümü devam ediyor… Şimdi de bir istifa Beykoz Belediyesi’nden geldi..
00:52 AK Parti tarafından “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” başlığıyla başlatılan programlar kapsamında, 54 il ve 584 ilçede vatandaşlarla bir araya gelindi.
00:48 Türkiye’nin 1 Eylül 2025 itibarıyla geldiği genel durum
00:40 Türkiye Gazetesi köşe yazarı Cem Küçük’ten gelen zam tepkisi gündem oldu.
00:32 Amerikan ‘Savaş’ Bakanlığı
00:26 CHP’de kurultay davası sonucu beklenirken, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun B planı gündeme bomba gibi düştü.
00:21 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Refah Sınır Kapısı’na dünyadan ilk giden siyasi heyetiz
00:15 AYM: CHP Kurultayı davası 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek
00:15 İYİ Parti Yönetiminden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:07 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 11-12 Eylül tarihlerinde İtalya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek…
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail’in Doha’daki saldırısı “Açık bir barbarlık”…
00:07 A Milli Erkek Basketbol Takımımız 12 Dev Adam madalya yolunda
17:30 Muhalefetin Sefalet Edebiyatı
09:33 Dışişleri Bakanlığı, Nepal’deki güvenlik durumu dolayısıyla, güvenlik ve seyahat duyurusu yayımladı.
06:57 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
00:55 Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çin’deki temasları kapsamında bugün Şanghay’da
00:43 ABD’nin Orta Doğu Politikasında Türkiye’yi Baskılama Stratejisi
00:42 Ermenistan Bağımsızlık Bildirgesi’nin Yıl Dönümü ve Yansımaları
00:37 AK Parti heyeti Refah Sınır Kapısı’ndan dünyaya seslendi: Gazze halkı yalnız değildir
00:23 23 yılda Gümüşhane’deki KOBİ’lere 578 milyon lira destek verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt’tan TCMM faiz indirimine ilişkin değerlendirme

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt’tan TCMM faiz indirimine ilişkin değerlendirme
25 Temmuz 2025
8
A+
A-

*Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizinde gerçekleştirdiği indirimi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “İş dünyasının sürdürülebilirliği için finansmana erişim kolaylaştırılmalı, üretimi destekleyici politikalar hızla devreye alınmalıdır” dedi.

* İşte ayrıntılar!…

UHA/ İnternational News Agency

GAZİANTEP (Nizip),  25 TEMMUZ  2025 – Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizinde gerçekleştirdiği indirimi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu adımın reel sektöre yansımasının zaman kaybetmeden sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ekonomide yaşanan daralmanın özellikle KOBİ’ler ve sanayi kuruluşları üzerindeki etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini ifade eden Başkan Özyurt, “Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından finansmana erişim büyük önem taşımaktadır. Bu noktada Merkez Bankası’nın faiz indirimi olumlu bir adımdır ancak bunun banka kredi maliyetlerine ve reel sektöre hızlıca yansıtılması elzemdir” dedi.

Özyurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İç ve dış piyasalarda yaşanan belirsizlikler, artan maliyetler ve likidite sıkışıklığı karşısında işletmelerimizin ayakta kalması için destekleyici ekonomik politikaların zamanında ve etkili şekilde uygulanması gerekmektedir. Özellikle üretime dayalı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımızın en büyük beklentisi, düşük maliyetli krediye erişimdir. Çünkü üretim varsa ihracat vardır, istihdam vardır, büyüme vardır. Bu döngüyü sağlıklı şekilde sürdürebilmek için finansal yükün hafifletilmesi şarttır.”

Başkan Özyurt ayrıca, sanayicilerin ve işletmelerin karşılaştığı maliyet baskısının azaltılması, istihdamın korunması ve ihracatın güçlendirilmesi amacıyla kamunun vergi, SGK primleri ve enerji gibi temel giderler konusunda destek mekanizmalarını daha etkin hale getirmesi gerektiğini belirtti.

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt,  ülke ekonomisinin en dinamik aktörlerinden biri olan reel sektörün güçlenmesi için her türlü yapıcı adımın desteklenmesi gerektiğini belirterek, “bu süreçte Nizip Ticaret Odası olarak üyelerimizin finansmana erişimi ve sürdürülebilir üretim yapısı için gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.