enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
00:23 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
00:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
00:14 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait 5 milyon değerinde kıymetli eşya ele geçirildi
00:10 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
00:03
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
12:07 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
10:45 Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, İstanbul’da 4. Tarım Ekosistem Buluşması’na katıldı
09:52 Kabine bugün toplanacak
06:54 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
00:45 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
00:33 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
00:26 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
00:21 Manchester City – Al Hilal maçı TRT Spor’da
00:13 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası TRT ekranlarında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO’nun gerçekleştirdiği son toplantıda Afganistan’daki asker sayısı hakkında herhangi bir karar alınmadı

NATO’nun gerçekleştirdiği son toplantıda Afganistan’daki asker sayısı hakkında herhangi bir karar alınmadı
6 Mart 2021
562
A+
A-

UHA HABER / Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Oktay BİNGÖL, NATO’nun gerçekleştirdiği son toplantıda Irak’taki asker sayısının arttırılmasına karar verilmesine rağmen Afganistan’daki asker sayısı hakkında herhangi bir kararın alınmadığına dikkat çekti.

Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Bingöl, “Aslında Afganistan’dan askeri kuvvetlerin çekilmesinin çok da önemi yoktur. Bölgede hava üssü bulunduğu sürece, zaten tam bir çekilme var diyemeyiz. ABD’nin Afganistan’daki Bagram Hava Üssü’nden hiçbir zaman çıkmayacağı aşikar” olduğunu hatırlattı.

“Afganistan’ın coğrafyası gereği bölgeye sadece havayoluyla girilebilmektedir” diyen Doç. Dr. Bingöl, “Bu yüzden Bagram Hava Üssü fevkalade önemlidir. Sadece bölgedeki hava üssünün personel sayısının ve güvenliğinin sabit tutulması bile ABD için yeterli olabilir.” dedi.

ABD’nin Afganistan’daki tüm kaynakları istediği şekilde kullandığından ve bu nedenle de sahadan çekilmesinin çok zor olduğundan bahseden Bingöl, “Aslında ABD’nin bölgedeki nihai hedefi Taliban değildir. Amacı Afganistan’daki doğal kaynakları kullanmak ve denetlemesini yapmaktır. Böylece bölgedeki Çin ve Rusya etkisinin de önüne geçilmektedir. Bu yüzden de Biden’ın asker sayısını azaltmak ya da bölgeden çekilmek gibi bir planı yoktur.” şeklinde konuştu.

HABER : Serra GÜNAY & ANKASAM

[UHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.