enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO Genel Sekreteri: Putin Avrupa’da barışı yok etti

NATO Genel Sekreteri: Putin Avrupa’da barışı yok etti
2 Mart 2022
629
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını kınayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Putin’in “Avrupa’da barışı yok ettiğini” söyledi.

(UHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ‘Yabancı Kaynaklar‘den aktardığı haberine göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’yı işgale başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Avrupa’da barışı yok ettiğini” söyledi.

Polonya’nın Lask Hava Üssü’nü ziyaretinde Ukrayna’daki savaşa ilişkin açıklamalarda bulunan Stoltenberg, İttifak’ın “toprağının her karışını” savunacağını da tekrarladı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile birlikte üssü ziyaret eden Stoltenberg “Devlet Başkanı Putin Avrupa’da barışı yok etti. Müttefikler, Ukrayna’nın haksız ve acımazsızca işgalini kınıyor” şeklinde konuştu.

Stoltenberg sözlerini “Rusya’nın saldırısı kesinlikle kabul edilemez ve Belarus da buna destek veriyor. NATO müttefikleri Ukrayna’yı destekliyor” şeklinde sürdürdü.

NATO’nun “Rusya ile çatışma aramadığını” vurgulayan Stoltenberg, ancak gerektiğinde NATO’nun topraklarını savunmaya hazır olduklarının ve İttifak’ın doğu kanadını güçlendirdiklerinin altını çizdi. Stoltenberg, “NATO topraklarının her karışını koruyacağız ve savunacağız” dedi.

Rusya’nın savaşı sonlandırması ve birliklerini Ukrayna’dan çekmesi gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, Rusya’ya iyi niyetle diplomatik çözüm için çaba göstermesi çağrısı yaptı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg (Arşiv)
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg (Arşiv)

NATO birlikleri Ukrayna’ya gönderilmeyecek

Stoltenberg, NATO birliklerinin Ukrayna’ya gönderilmesini ise bir kez daha reddetti. “NATO çatışmaların bir parçası olmayacak. Dolayısıyla NATO Ukrayna’ya birlik göndermeyecek veya uçaklarını Ukrayna hava sahasına sevk etmiyoruz” ifadelerini kullanan Stoltenberg, ancak NATO’nun Ukrayna’ya askeri ve mali yardımda bulunacağını söyledi.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda da “Uçaklarımızı göndermiyoruz, çünkü bu Ukrayna’da yaşanan çatışmaya askeri olarak müdahil olmak anlamına gelir. NATO’nun çatışmalara dahil olması anlamına gelir, ama NATO bu çatışmanın bir tarafı değil” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya insani yardım başta olmak üzere destek sağladıklarını belirten Duda, “Ama uçaklarımız şu aşamada Ukrayna’ya gitmiyor” ifadesine vurgu yaptı.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

[UHA Haber Ajansı, 02 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.