enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:59 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt’tan TCMM faiz indirimine ilişkin değerlendirme
10:44 Haydar Aliyev’in ‘Zengezur’ planı
07:09 Hacettepe Hukuk’ta Yeni Dönem: Eğitim Dili yüzde 30 İngilizce Oldu
06:56 Dünden Bugüne İsrail’in Filistin’e Yönelik Uluslararası Hak İhlalleri
06:51 TBMM’de kabul edilen sağlıkla ilgili torba kanundaki, tıbbi kenevir: Hekimlerde “tıbbi kenevir” çekincesi!
00:54 Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara adedi sayısında dünya birincisi
00:36 ASELSAN, IDEF 2025’te Çelik Kubbe’ye dahil olan EJDERHA, GÖKTAN, KORAL 200 ve TURAN ve GÜRZ Hava Savunma Sistemini tanıttı.
00:26 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı ve partililerle görüştü
00:25 Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Sektörünün Yeni Girişimlerine Fuar Desteği
00:16 ABD’nin Kanada’ya yönelik tarife uygulanması için verdiği süre yaklaşıyor
00:01 Katil İsrail’in ablukayla Gazze Şeridi’ne dayattığı açlık sebebiyle insanlar bayılıyor ve hayatını kaybediyor
08:42 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, gayrimenkul piyasasında heyecan yaratacak dev bir adım atıyor!
08:37 Tel Aviv’in sessiz ortağı: Dürziler nasıl araçsallaştırıldı?
08:12 ASELSAN’dan Çelik Kubbe’ye 5 yeni sistem
08:06 Tekirdağ’ın Muratlı ilçesindeki Yeşilsırt Göleti’nde, su seviyesinin düşmesine bağlı oksijen azalması nedeniyle balık ölümleri yaşandı.
07:33 Türkiye Mezunu Nihad Abunasser: “Koşmak ve Gazze’yi Yeniden Ayağa Kaldırmak İçin Hazır Bekliyoruz”
06:58 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “Gerçek gazeteciler imtiyaz değil itibar istiyor”
06:53 Gazze’de Hukuk Katliamı: Adaletin Kalesi Yıkılıyor!
06:41 UHA/ İnternational News Agency’ndan ‘Asayiş Haberleri’
00:44 zmir Tire’de dijital dönüşüm dönemi başladı: Innosa’dan yerel yönetimde yenilikçi adım
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “Gerçek gazeteciler imtiyaz değil itibar istiyor”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “Gerçek gazeteciler imtiyaz değil itibar istiyor”
24 Temmuz 2025
8
A+
A-

* Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

* İşte ayrıntılar!…

UHA/ İnternational News Agency

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, 29 yaşında…

Gazeteci* Mustafa SALMAN

ANTALYA,  24 TEMMUZ  2025 – Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında; ” 24 Temmuz gerçek gazeteciliğin başladığı gündür ” denildi ve “Medyaya destek” çağrısı yinelendi.

Alanya'dan M.Ali Dim BİK genel Kurulu Üyesi oldu | Alanya Haberleri

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkan Mehmet Ali Dim

“Gerçek gazeteciler imtiyaz değil itibar istiyor”

Gazetecilerin, dünyanın her noktasında yaşanan acı, sevinç, başarı ve başarısızlıklara tanıklık edip, tarihe not düşen insanlar olduğunu, gazetecilerin bu tanıklıklarını tarafsız, objektif olarak aktarmanın sorumluluğu ve bilinci içerisinde hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Dim, sözlerini şöyle sürdürdü:
“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladığımız bugünlerde bir kez daha hatırlatmak gerekirse; bugüne kadar olduğu gibi, Türk basını başta Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün feragat, en yakın tarihimizde yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dik duruşu ve ulusal çıkarlara karşı milli duruşunu hiçbir zaman bozmamıştır.

‘MEDYAMIZ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR’

Basında sansürün kaldırılışının 117. yıldönümündeyiz. 24 Temmuz, 1971 yılından bu yana ‘Basın Bayramı‘ ya da ‘Basın Özgürlüğü Günü‘ olarak kutlanırken, son yıllarda Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak anılmaktadır. Bugünü anlamlı kılan olay, 1908 yılında o dönemin aydın gazetecilerinin devletin görevlilerine baskı kalıplarını vermeyi reddederek sansüre karşı ilk direnişi gerçekleştirmeleridir. Bu direniş sayesinde bu tarihten sonra 2’nci Meşrutiyetin ilanı ile birlikte Türk basınında sansür tarihe karıştığı için 24 Temmuz gerçek gazeteciliğin başladığı gündür. Günümüzde de tarafsız, özgür ve ilkeli bir gazetecilik anlayışını hakim kılmak durumundayız.
Bu özel günümüzde vurgulamamız gereken en önemli konulardan biri de, dünyanın ve ülkemizin yaşadığı ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubunun ne yazık ki medyamız oluşudur. Ülkemizin her noktasında yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşlarının pek çoğu ekonomik gerekçelerle kapanmış, halen ayakta olan kuruluşlarımız ve çalışan gazeteciler ise var olma ve yaşam mücadelesi vermektedirler.

‘BAYRAMLARIMIZ SÖZDE KALMASIN’

Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Gazetecilik, demokrasinin nefesidir, akciğeridir. Bu özel günümüzde hem ilgili devlet kuruluşlarımızdan, hem de özel sektörden beklentimiz, önemi herkesçe bilinen medyamızın daha çok desteklenmesi, böylelikle bayramlarımızın sözde kalmamasıdır. Gerçek gazeteciler asla imtiyaz istemez ve beklemezler. Ancak ortak beklentimiz itibarlı, saygın ve insanca yaşam koşulları içinde Anayanın sadece gazetecilere yüklediği toplumu aydınlatma misyonunu sağlıklı bir şekilde ifa edebilmektir.
Ayrıca 24 Temmuz’lar bizler açısından iç muhasebe fırsatı ve meslektaşlarımızla birlikte olma açısından da önem taşımaktadır. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızın bayramlarını kutlar, başarılarının devamını dileriz.”
KGK KÜRESEL MEDYA DERGİSİ’NIN 12’NCİ SAYISI YAYINLANDI
Gazeteciler için iki önemli tarih olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Temmuz Basın Bayramı olmak üzere yılda 2 kere yayınlanan münhasıran gazetecilik konulu (Türkçe/İngilizce) Küresel Medya Dergisi’nin 12’nci sayısı yayınlandı. KGK resmi web sitesi ile birlikte, Türkiye ve dünyadaki tüm dijital yayın platformlarında dijital olarak yayınlanan dergi, D&R başta olmak üzere tüm saygın kitapevlerinde de satışa sunuluyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.