enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kritik altyapıları hedef alan siber saldırılar halkın genelini etkileyen zararlara yol açıyor Bültene ait dosyalar aşağıda yer almaktadır.

Kritik altyapıları hedef alan siber saldırılar halkın genelini etkileyen zararlara yol açıyor Bültene ait dosyalar aşağıda yer almaktadır.
6 Mayıs 2022
4.033
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Su, enerji, iletişim ve ulaşım gibi günlük hayatta sıkça kullanılan hizmetler artık dijital platformlar üzerinden yönetiliyor. Bu platformlar da tıpkı internet bağlantısı olan her sistem gibi siber saldırıya açık oluyor. Sürekli genişleyen siber güvenlik platformundaki 1700’den fazla uzmanı ile 7/24 test ve denetlenme imkanı sağlayan BugBounter, kritik altyapılara yönelik insan sağlığını ve yaşamın doğal akışını tehlikeye atabilecek siber saldırı riskine dikkat çekiyor. İstanbul’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, İstanbul’dan Günümüzün en popüler terimlerinden biri olan dijitalleşme, yüksek hız, maliyet avantajı ve erişilebilirlik gibi önemli avantajlar sunuyor.

Sektörlerin neredeyse tamamı da bu avantajlardan ötürü iş süreçlerini ve sistemlerini dijitalleştiriyor. Ancak dijitalleşmeyle birlikte siber güvenliğe de hak ettiği önemi vermek gerekiyor.

Şirketlerin güvenlik açıklarını denetleme, bulma ve doğrulama ihtiyacını bünyesindeki 1700’ün üzerinde siber güvenlik uzmanıyla esnek, çevik ve güvenilir bir şekilde karşılayan BugBounter (www.bugbounter.com), siber güvenliğe yeterli önem verilmediğinde gerçekleşmesi neredeyse kesin olan siber saldırıların yaratabileceği yıkıcı etkilere karşı uyarıyor.

 Ülkemizde bilgi güvenliği kapsamında elektronik haberleşme, enerji, bankacılık ve finans, kritik kamu hizmetleri, ulaştırma ve su yönetimi olarak sıralanan kritik altyapılar sekteye uğradığında ise maddi kaynaklara ek olarak insan hayatı da tehlike altına girebiliyor ve günlük hayat önemli ölçüde sekteye uğrayabiliyor. Bir ülkenin kritik altyapısına ilk kez 23 Aralık 2015’te büyük bir siber saldırı yapıldı. Enerji faaliyetlerini hedef alan bu saldırıdan Ukrayna’da yaşayan yüzbinlerce insan ciddi şekilde etkilendi ve yaklaşık altı saat elektriksiz kaldı. İran’ın nükleer geliştirme tesisi de siber saldırıya maruz kaldı. Bunların dışında İsrail ve ABD de siber saldırganların radarına giren ülkeler arasında bulunuyor. Geçen yıl mayıs ayında Teksas-New York arasındaki doğu şeridini kapsayan Colonial Pipeline yakıt ikmal hattı siber saldırı sonucunda kapanınca, o bölgeye yapılan dağıtımın yüzde 45’i durma noktasına geldi.

 BugBounter Kurucu Ortağı ve CEO’su Murat Lostar, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Siber saldırılar, dijitalleşen her sektörün ve şirketin karşılaştığı en büyük tehlikeler arasında. Maddi kaynaklarla birlikte insan hayatı da risk altına girince tehlikenin boyutu da büyüyor. Eskiden dışarıdaki bir ağ ile bağlantısı olmayan sistemlerin görev aldığı kritik altyapılar artık internet ile faaliyet gösteriyor. Bu yüzden siber saldırı riskine de açık oluyor. Bu riski gidermek için BT sistemlerinin siber saldırganların yöntemlerine aşina olan uzmanlar tarafından sürekli denetlenmesi gerekiyor. Çünkü yılda bir kez yapılan sızma testleri sektördeki genel uygulama olarak öne çıkıyor ancak bununla yetinmeyi tercih eden kuruluşların siber saldırganlar karşısında hiçbir şansı bulunmuyor. BugBounter olarak platformumuzdaki 1700’den fazla uzmanı şirketlerle bir araya getirerek kullanılan yazılımların, web sitelerinin, mobil uygulamaların ve internete açık olan hizmetlerin şirketin belirlediği kapsam çerçevesinde 7/24 denetlenmesini sağlıyoruz. Ödül avcılığı olarak adlandırılan bu programda siber güvenlik uzmanları açıkları bulduğu anda raporluyor. Raporlanan açıklar da BugBounter bünyesindeki yetkili ekipler tarafından kısa sürede doğrulama sürecine tabi tutuluyor ve geçerli bulunanlar kuruma iletiliyor. Türkiye’de öncülüğünü üstlendiğimiz bu yöntemle şirketler sadece geçerli açıklar için makul bir ücret ödüyor. Böylece kendi bütçelerine ve önceliklerine uyacak 7/24 siber güvenlik denetimini istediği gibi kurgulayıp yönetebiliyor.”

 

HABER : Sezin BULUM,      Beril TUNCAY

*** BugBounter hakkında BugBounter, bağımsız çalışan siber güvenlik uzmanlarının niteliksel ve niceliksel açık keşfetme gücünü yasal ve regüle platformda müşterileri ile buluşturmaktadır. 7/24 sürekliliği olan ödül bazlı sızma testleri ile şirketlerin kendilerini siber saldırılara karşı güçlendirmesini sağlayan BugBounter, tüm süreci hem firmalar hem de araştırmacılar için demokratikleştiren tek platformdur. https://bugbounter.com/

[UHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.