enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
00:32 Küçükçekmece Adliyesi’ne götürülen Gazeteci Enver Aysever tutuklandı…
00:20 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:19 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:09 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:04 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KOSGEB’in desteğiyle 32 bin yeni istihdam

KOSGEB’in desteğiyle 32 bin yeni istihdam
10 Nisan 2022
1.003
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB’in mikro ve küçük işletmelere yönelik olarak kurguladığı hızlı destek programıyla ilgili güncel verileri açıkladı. Bugüne kadar programdan faydalanan 18 bin işletmenin 32 bin yeni personel istihdam ettiğini kaydeden Bakan Varank, “KOSGEB, bu işletmelere destek tutarının yarısından oluşan birinci taksit kapsamında toplam 1 milyar 650 milyon lira ödeme yaptı.” dedi.

  Varank, Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasında üretilen tam elektrikli ticari araç e-Transit’in tanıtım töreninde konuştu.

HEDEF 75 BİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Ocak’ta KOSGEB’in Mikro ve Küçük İşletmeler için Hızlı Destek Programı’nı kamuoyuna ilan ettiğini hatırlatan Varank, “75 bin meslek lisesi veya üniversite mezunu gencin istihdam edilmesi hedefiyle başlattığımız bu programda işletmelerimize 110 bin liraya kadar faizsiz destek veriyoruz. Şimdiye kadar bu destekten faydalanan 18 bin işletme, 32 bin yeni personel istihdam etti.” diye konuştu.

ÖDEMELER DEVAM EDİYOR

Varank, KOSGEB olarak bu işletmelere destek tutarının yarısını oluşturan birinci taksit bağlamında 1 milyar 650 milyon lirayı ödeme yaptıklarını vurgulayarak “Programa başvuran ve geçici onay alan işletmelerimize şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Personel alımları ve ödemeler devam ediyor. İşletmelerimiz; Nisan sonuna kadar yeni personelini istihdam edebilir. Mayıs sonuna kadar da KOSGEB’den ödeme talebinde bulunabilir.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 10 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.