enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kanal İstanbul 6 yılda tamamlanacak

Kanal İstanbul 6 yılda tamamlanacak
27 Haziran 2021
456
A+
A-

UHA HABER / Asrın Projesi Kanal İstanbul, Marmara ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak. 45 kilometrelik kanalın üzerine 6 köprü inşa edilecek. O köprülerden ilki olan Sazlıdere Köprüsü’nün yapımına başlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2011’de “çılgın proje” olarak kamuoyuna duyurduğu, İstanbul’u içinden 2 deniz geçen bir şehre dönüştürecek Kanal İstanbul artık ete kemiğe bürünüyor.

Üniversitelerden 200’e yakın uzman ekiple, 33 bilim dalında yürütülen çalışma sonucu hazırlanan dev proje tamamlandığında İstanbul’un çehresi değişecek.

Kanal İstanbul 6 yılda tamamlanacak

Boğaz trafiğini rahatlatacak

Türkiye’ye ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayacak.

Büyük bir heyecanla beklenen Kanal İstanbul ile Boğazdaki gemi trafiği de büyük oranda rahatlayacak. Boğaz emniyetli hale gelecek.

Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek Kanal İstanbul’un en dar yeri 360, en geniş yeri 775 metre, taban genişliği ise minimum 275 metre olacak.

Küçükçekmece Gölü Sazlıdere koridorunda yapılacak olan Kanal İstanbul’un toplam uzunluğu 45 kilometre, taban derinliği 275 metre, derinliği ise yaklaşık 21 metre.

Kanal İstanbul 6 yılda tamamlanacak

Marmara ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak

Marmara ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak Kanal İstanbul üzerinde 6 karayolu köprüsü inşa edilecek. Bu köprülerden ilki, Başakşehir-Nakkaş kesimindeki Sazlıdere geçişini sağlayacak. 8 şeritli Sazlıdere Köprüsü’nün viyadükleriyle toplam uzunluğu 860 metre, ana açıklığı 440 metre, kulelerinin yüksekliği ise 196 metre olacak.

İlerleyen aşamalarda diğer köprülerin yapımına da başlanacak. Florya – Avcılar E-5, TEM Ispartakule Viyadüğü, Eski Edirne Asfaltı, Kuzey Marmara Otoyolu, Germe-Kızılcaali yolu olmak üzere toplamda 6 köprü, hattın erişilebilirliğini arttıracak.

Hangi gemiler geçebilecek?

Kanal İstanbul’dan geçebilecek gemilerin boyutları da belirlendi.  Maksimum 350 metre boyunda ve 16 metre draftı olan konteyner gemiler ile 275 metre boyunda ve 17 metre draftı olan petrol gemileri kanaldan geçebilecek.

Kanal İstanbul’un turizm alanları da olacak. Yapılacak entegre projelerin ilki Küçükçekmece Yat Limanı. Limanın Bin 200 yat kapasitesine sahip olması planlanıyor. Kanal İstanbul’un Karadeniz çıkışının batısına eşsiz bir rekreasyon alanı yapılacak.

Lojistik merkezi, turizm alanları ve yeni şehirler inşa edilecek

Proje, Ulaştırma ve Lojistik sektörüne de büyük katkı sağlayacak. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Demiryolu Projeleri ile Karadeniz Havzasındaki diğer limanlarla entegre olacak. Kanal İstanbul’un Karadeniz çıkışının doğusuna bölgenin en büyük Lojistik Merkezlerinden biri yapılacak.

500 bin kişiye istihdam sağlayacak

Kanal İstanbul’un 2 yakasına 500 bin nüfuslu şehir kurulacak. Kurulacak şehir, yatay mimariyle tasarlanacak ve çağın gereksinimlerini karşılayan modern akıllı bir altyapı ile oluşturulacak. Maliyeti 15 milyar dolar olarak açıklanan Kanal İstanbul 500 binden fazla kişiye de istihdam sağlayacak.

İlk olarak 2011 yılında “Çılgın Proje” olarak duyurulan Kanal İstanbul’un 6 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Haber: Ahmet Akgül 6 İstanbul

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 27 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.