enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsviçre’de otel, restoran ve kafelerden aşısızlar için ayrı alan oluşturma baskısı

İsviçre’de otel, restoran ve kafelerden aşısızlar için ayrı alan oluşturma baskısı
7 Ekim 2021
714
A+
A-

UHA HABER / İsviçre’de 13 Eylül’den bu yana yürürlükte olan uygulamaya göre aşı olmayan, koronavirüsten iyileşen veya testi negatif çıkanlar barlara, restoranlara ve diğer kapalı mekanlara giremiyor.

Mustafa Kemal AtatürkBu yasa nüfusun önemli bir bölümünün önlem uygulanmadan önce aldıkları hizmetlerden yararlanmasını engelliyor. Ancak, bazı işletmeler bu gereksinimi aşmanın bir yolunu bulduklarını düşünüyorlar.

İsviçre’deki restoranlar, oteller ve kafeler aşısızlar için ayrı alanlar oluşturabilmeyi talep ediyor.

AP’nin aktardığı bilgilere göre bazı İsviçreli oteller, restoranlar ve ofis kantinleri, Covid-19’a karşı aşılanmamış kişilere farklı alanlarda hizmet verilmesi için baskı yapmaya başladı.

Bazılarında hali hazırda iki grubun birbirine karışmaması için zaten ayrı alanlar uygulanıyor ancak bunun ülke genelinde bir düzenleme ile uygulanması talep ediliyor.

Son olarak kamu yayıncısı İsviçre Radyo ve Televizyonu (SRF), ofis kantinini sertifika sahipleri ve sertifika sahibi olmayanlar için ayrı alanlara ayırdığını duyurdu

Farklı renklerde bilezikler

Başka bir kuruluş olan Spiez, Bern’deki Hotel Seegarten Marina, artık misafirlerinin aşılı, iyileşmiş, test edilmiş veya sertifikasız olmalarına bağlı olarak bileklerine özel renkli bilezikler takmalarını şart koştuğunu açıkladı.

AdvertisementBileziğin rengine bağlı olarak müşteriler oteldeki farklı imkanlardan yararlanabiliyorlar veya erişimleri sınırlandırılıyor.

Bir müşteri, veri koruma açısından sorun teşkil ettiğini öne sürerek bu önlem hakkında kamuoyu önünde şikayette bulunsa da otel müdürü Ernst Fuhrer, müşterilerinin yaklaşık yüzde 95’i tarafından bu yöntemin kabul edildiğini ve beğenildiğini söyledi.

Bir otel misafiri İsviçre haber sitesine 20 Minutes’a verdiği demeçte, “Aşılananlar sarı, test edilen kişiler mor bir bilezik alıyor ve Covid-19 sertifikası olmayan müşterilerinki ise pembe oluyor” dedi.

“Kış geliyor müşteriler dışarıda oturamayacak”

Şu anda Covid-19 sertifikası olmayan kişiler restoran teraslarında dışarıda yiyip içebiliyor. Ancak kış yaklaştıkça insanlar dışarıda oturmaya daha az istekli olacaklar.

Gastro Zürich Şehri Başkanı Urs Pfäffli, mevcut durumda aşılı ve aşısız misafirler için ayrı odaları “çok iyi ve hassas bir çözüm” olarak görüyor ve “Birçok restoranın birkaç odası var, bu yüzden bu herhangi bir çaba harcamadan yapılabilir” diyor.

Restoran endüstrisinin çatı kuruluşu olan Gastrosuisse de bu hareketten yana. Grubun sözcüsü Daniela Kimmisch, “Aşılanmamış müşterilere hizmet verebileceğimiz alanlar ve zamanda yaratabiliriz. Bu herkes için kazan kazan olur.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.