enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sarıyer’de olta balıkçıları ile

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sarıyer’de olta balıkçıları ile
29 Şubat 2024
25
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sarıyer’de olta balıkçıları ile bir araya geldi.

UHA / İnternational News Agency

“5 yılda denizi bile kuruttular.” diyen bir vatandaşla sohbet eden Murat Kurum, mevcut yönetimin Marmara’nın temizlenmesi için imzaladığı protokole uymadığını belirtti.

Müsilajla mücadele için Marmara genelinde seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Kurum, “Marmara belediyelerinin hepsini birleştirdik, müsilajı temizlemek için gece gündüz çalıştık. Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bütün Marmara ile protokol yaptık. Bu müsilajı bir daha görmek istemiyorsak eğer hızlı bir şekilde arıtma tesislerinin yapılması, ön arıtma olanları da ileri biyolojik arıtmaya taşımamız lazım. Burası nefes alamıyor. Deniz, canlılar nefes alamıyor. Biyoçeşitlilik kayboluyor. Müdahale etmezsek daha vahim sonuçlara gideceğini de bilim insanları söylüyor. Ama maalesef İBB yönetimi protokol imzalamasına rağmen bir adım atmadı. Atmadıkları yetmiyormuş gibi ‘Temel atmama töreni’ yaparak tarihe geçtiler. O temel atmama töreni Marmara’nın kirliliğine katkı sağladı.” diyerek CHP’li yönetime tepki gösterdi.

Göreve gelir gelmez Marmara’yı ve Boğaz’ı temizlemek için çalışacaklarını sözlerine ekleyen Kurum, “Burası eskisinden daha güzel olacak. Bunu da sizlerle yapacağız.” dedi.

Bir başka balıkçı ise, “Sizi tebrik edeceğiz, İstanbul’u gerektiği şekilde sizinle yöneteceğiz. Arkanızdayız, yanınızdayız.” diyerek Kurum’a desteğini açıkladı.

Vatandaşlarla sohbetinde İstanbullularla hep birlikte çalışacaklarını vurgulayan Kurum, “Şu güzellikleri doyasıya yaşayabilmemiz için çalışmamız lazım, temiz tutmamız lazım. İnşallah bunu 1 Nisan sabahı Sarıyer’de Hüseyin Başkan ile yapacağız. Büyükşehir ile buraya her türlü desteği vereceğiz. Hem olta balıkçılığı için hem Marmara’mız için omuz omuza çalışacağız.” dedi.

Olta balıkçıları için kabinler yapılacağını belirten Kurum, “Malzemelerinizi koyabileceğiniz yerler olacak. Sahilde yapamıyorsak sahilin karşısında bir yerde yapacağız. Bu büyük bir ihtiyaç, bu talep çok geldi bize. İnşallah 1 Nisan’dan sonra beraber yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.