enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in Şam’da İran konsolosluğunu vurmasının ardından ABD olası bir misillemeye karşı teyakkuzda

İsrail’in Şam’da İran konsolosluğunu vurmasının ardından ABD olası bir misillemeye karşı teyakkuzda
8 Nisan 2024
37
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Amerikalı üst düzey bir yetkili, konsolosluk saldırısına misilleme olarak İran’ın bölgedeki İsrail ya da Amerikan üslerini hedef alması olasılığına karşı ABD’nin hazırlık yaptığını belirtti.

UHA / İnternational News Agency

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İran’ın, İsrail’in Şam’daki konsolosluk Euronews png | PNGWingbinasına yönelik saldırısına misillemede bulunacağını bildirmesinin ardından teyakkuza geçti.

Reuters’ın Amerikalı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, konsolosluk saldırısına misilleme olarak İran’ın bölgedeki İsrail ya da Amerikan üslerini hedef alabileceği olası bir saldırıya karşı ABD’nin hazırlık yaptığı belirtildi.

Amerikalı CNN haber kanalının gelecek hafta içinde bir saldırı olabileceği yönündeki haberini de doğrulayan yetkili, “Kesinlikle yüksek bir teyakkuz halindeyiz” dedi.

Şam’daki İran’ın konsolosluk binasını İsrail’in vurması sonucu en az 8 kişi hayatını kaybetmiş, ölenler arasında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nde üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi’nin de bulunduğu duyurulmuştu.

İran’ın misilleme açıklamasının ardından ABD Başkanı Joe Biden da perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüşerek İran’dan gelen tehdidi ele almıştı.

Zahedi’nin Kasım Süleymani’nin Ocak 2020’de bir ABD hava saldırısında hedef alınmasından bu yana öldürülen en üst düzey İran Devrim Muhafızları komutanı olduğu belirtiliyor.

Saldırıdan sonra açıklamada bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, “Direniş cephesinin iradesini yok etmeyi başaramayan Siyonist rejim (İsrail), kendini kurtarmak için kör suikastları yeniden gündemine aldı. Hedeflerine asla ulaşamayacağını ve bu korkakça suçun cevapsız kalmayacağını bilmelidir” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.