enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in Şam’da İran konsolosluğunu vurmasının ardından ABD olası bir misillemeye karşı teyakkuzda

İsrail’in Şam’da İran konsolosluğunu vurmasının ardından ABD olası bir misillemeye karşı teyakkuzda
8 Nisan 2024
36
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Amerikalı üst düzey bir yetkili, konsolosluk saldırısına misilleme olarak İran’ın bölgedeki İsrail ya da Amerikan üslerini hedef alması olasılığına karşı ABD’nin hazırlık yaptığını belirtti.

UHA / İnternational News Agency

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İran’ın, İsrail’in Şam’daki konsolosluk Euronews png | PNGWingbinasına yönelik saldırısına misillemede bulunacağını bildirmesinin ardından teyakkuza geçti.

Reuters’ın Amerikalı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, konsolosluk saldırısına misilleme olarak İran’ın bölgedeki İsrail ya da Amerikan üslerini hedef alabileceği olası bir saldırıya karşı ABD’nin hazırlık yaptığı belirtildi.

Amerikalı CNN haber kanalının gelecek hafta içinde bir saldırı olabileceği yönündeki haberini de doğrulayan yetkili, “Kesinlikle yüksek bir teyakkuz halindeyiz” dedi.

Şam’daki İran’ın konsolosluk binasını İsrail’in vurması sonucu en az 8 kişi hayatını kaybetmiş, ölenler arasında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nde üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi’nin de bulunduğu duyurulmuştu.

İran’ın misilleme açıklamasının ardından ABD Başkanı Joe Biden da perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüşerek İran’dan gelen tehdidi ele almıştı.

Zahedi’nin Kasım Süleymani’nin Ocak 2020’de bir ABD hava saldırısında hedef alınmasından bu yana öldürülen en üst düzey İran Devrim Muhafızları komutanı olduğu belirtiliyor.

Saldırıdan sonra açıklamada bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, “Direniş cephesinin iradesini yok etmeyi başaramayan Siyonist rejim (İsrail), kendini kurtarmak için kör suikastları yeniden gündemine aldı. Hedeflerine asla ulaşamayacağını ve bu korkakça suçun cevapsız kalmayacağını bilmelidir” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.