enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Yıllar Sonra Bir Kömür Madenine Onay

İngiltere’de Yıllar Sonra Bir Kömür Madenine Onay
8 Aralık 2022
413
A+
A-

Enerji sıkıntısı yaşayan Avrupa’da İngiltere, yıllar sonra yeni bir kömür madeninin çalıştırılmasına onay verdi. Bu İngiltere’de onlarca yıl aradan sonra bir kömür madenine onay verilmesi olarak kayda geçti. Gelişme küresel iklim değişikliğinin hızlanması konusundaki kaygıları arttırıyor.

İngiltere’den TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, West Cumbria Mining adlı şirket tarafından işletilecek madenden çelik endüstrisinde kullanılmak üzere taş kömürü çıkarılacak. Madenden çıkarılacak ve kok hale gelme özelliğine sahip kömür, elektrik üretimi amaçlı değil daha çok çelik endüstrisinde kullanılıyor.

İlk olarak 2014 yılında sunulan yeni madene ilişkin proje iklim değişikliğine karşı mücadeleyi savunan gruplar tarafından sert şekilde eleştirilmişti. O tarihte projeyi eleştirenler arasında ünlü iklim aktivisti genç Greta Thunberg ve Greenpeace örgütü de yer almıştı.

200 milyon dolara mal olacak madenin 500 kadar bir yeni istihdam yaratacağı belirtiliyor. Yetkililer burada üretilecek kömürün yaklaşık yüzde 80’inin diğer Avrupa ülkelerine ihraç edileceğini belirtiyorlar. Madende üretimin 5 yıl içerisinde başlaması planlanıyor. Madende 50 yıl üretim yapılabilecek bir kapasite olduğu ifade ediliyor.

Kömür tüketimi küresel ısınmanın etkilerine karşı gaz emisyonlarının artmasına neden oluyor. Hali hazırda aslen İngiltere 2050 yılına kadar atmosphere zarar veren gaz salınımlarını sıfıra düşürme taahhüdünde bulunmuş ülkelerden biri. İngiltere son derin madenini 2015 yılında kapatmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.