enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İBB önünde provokatif yayın yaparak algı oluşturmaya çalışan İslam düşmanı İsrailli Michael Anthony Ganoe, gözaltına alındı

İBB önünde provokatif yayın yaparak algı oluşturmaya çalışan İslam düşmanı İsrailli Michael Anthony Ganoe, gözaltına alındı
24 Mart 2025
43
A+
A-

* CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınması sonrası İBB önünde provokatif yayın yaparak algı oluşturmaya çalışan İslam düşmanı İsrailli Michael Anthony Ganoe, gözaltına alındı.

*İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından bir gün sonra Türkiye’ye gelen Ganoe’nin İsrail’in Gazze’ye yaptığı soykırımı sonuna kadar desteklediği ve İsrailli askerlere İslam’a karşı savaşmaları “Kuran yalan, Allah yok” dediği ortaya çıktı.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarında gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 51 şüpheli cezaevine gönderildi.

Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de çağrısıyla Saraçhane’de gösteriler düzenlenmeye başladı.

Özgür Özel’in sokak çağrısıyla sokakları karıştıran marjinal grupların attıkları asit, taş, sopa, havai fişek, molotof, balta ve bıçak gibi materyaller sonucu 123 polis yaralandı. Gerçekleştirilen yasa dışı eylemlerde 1133 şüpheli gözaltına alınırken yakalananlar arasında 12 farklı terör örgütüyle iltisaklı olan şahıslar belirlendi. Ayrıca gözaltına alınan şahısların, aralarında uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel taciz/istismar, kasten yaralama gibi suçların da bulunduğu 17 farklı suçtan adli işlem gördükleri tespit edildi.

PROVOKATÖR, İSLAM DÜŞMANI İSRAİLLİ SARAÇHANE’DE…

Saraçhane’deki gösterilere İsrail’de yaşayan Amerikan vatandaşı Michael Anthony Ganoe de katılarak, provokatif yayınlara imza attı. Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından bir gün sonra 20 Mart’ta İstanbul’a gelen Michael Ganoe, yaptığı yayında, “Dinleyin, WhatsApp grubundaki herkes! Facebook’a gidip yayımladığım bu videoyu paylaşmanızı istiyorum. İşte tam burada tam olarak ilginize ve desteğinize ihtiyacım var, yardımınıza ihtiyacım var. Inside Israel sayfasına girin ve videomuzu paylaşın. Biz yapamayız çünkü hükümet interneti kısıtladı. Teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

PROVOKATİF HABERLERE İMZA ATIYOR

Michael Anthony Ganoe’nin, freelance bir gazeteci kimliğiyle “www.insighttoisraelbeyond.org” uzantılı internet sitesinde çalıştığı, site üzerinden gittiği pek çok ülkede “bağımsız gazeteci” adı altında sözde göz ardı edilen ve bastırılan konuları ele alarak provokatif habere imza attığı ortaya çıktı. Ganeo, aynı zamanda Insight to Israel Chocolates for Heroes adlı örgütün kurucusu ve Hershey’s for Heroes örgütünün başkanı olarak faaliyet yürütüyor.

MİCHAEL ANTHONY GANOE: “KURAN YALAN, ALLAH YOK”

13 yıldır İsrail’de yaşayan ve kendisini Evanjelik Hristiyan olarak tanımlayan Michael Anthony Ganoe’nin İslam karşıtlığıyla faaliyetler yürüttüğü ortaya çıktı. Ganoe, İsrailli askerleri desteklemek için program başlattığı ve bu çerçevede yaklaşık 50 bin askere bağış toplayıp ilettiği belirlendi.

İsrail’de yayın yapan Times Of Israel haber sitesinin Ganoe ile ilgili yaptığı haberlerde İsrailli askerlerle görüşmek üzere herhangi bir davet olmadan bölgeye gittiği, askerlere İslam’a karşı savaşmalarını öğütlediği ve ‘Kuran yalan, Allah yok’ şeklinde beyanlarda bulunduğu yer aldı.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA ALANEN TAHRİK ETME” İŞLEM YAPILDI

23 Mart akşamı ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan çıkış yapması sonrasında emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Ganoe’nin Vatan Emniyet Müdürlüğü’ndeki Göçmen Şube tarafından ifadesi alındıktan sonra “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik Etme” suçundan hakkında işlem yapıldığı ve sınır dışı edilmek üzere öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.