enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hozan Cane’nin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

Hozan Cane’nin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı
15 Temmuz 2021
748
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’deki terör örgütü üyeliği iddiasıyla yargılanan Alman vatandaşı sanatçı Hozan Cane’nin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Türkiye’de terör örgütü üyeliği iddiasıyla yargılanan sanatçı Hozan Cane hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Cane mahkeme salonundan çıktıktan sonra Alman haber ajansı dpa‘ya yaptığı açıklamada “Karardan ve evime dönebilecek olmaktan dolayı mutluyum ancak geçen yıllarda o kadar çok çektim ki bu mutluluk duygusu da kayboluyor” dedi. Edirne’de görülen davada mahkeme bir sonraki duruşma için 20 Eylül tarihini belirledi.

Hozan Cane adıyla tanınan Alman vatandaşı Kölnlü ses sanatçısı Saide İnaç, 2018 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa süre önce Edirne’de gözaltına alınmış, Kasım 2018’de de terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanıp 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hozan Cane’nin avukatı karara temyiz başvurusunda bulunmuş, temyiz incelemesi sonucunda mahkeme Ağustos 2020’de Cane’nin “örgüt üyesi” olduğuna dair suçlamayı kesinleştiren açık ve net kanıtlar görülemediğine hükmetmişti. Savcılık, Cane’ye yönelik iddialarını sosyal medyada yer alan paylaşımlarına dayandırmıştı.

Cane iki yıl tutuklu kaldıktan sonra Ekim 2020’de yurt dışına çıkış yasağı konarak serbest bırakılmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.