enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hollanda seçimlerinde tek sevindirici sonuç:Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag’ın zaferi…

Hollanda seçimlerinde tek sevindirici sonuç:Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag’ın zaferi…
19 Mart 2021
501
A+
A-

UHA HABER / Başbakan’ın partisi yine birinci parti. Irkçı Wilders ikincilikten üçüncülüğe düştü. DENK Partisi hafif sallandı. Sosyalist Parti ve Yeşil Sol Parti çok kayıp verdi. Hıristiyan Demokratlar hezimete uğradı. İşçi Partisi yerinde saydı. Diğer ırkçı partiler kazandı. Ama en büyük kazanan Demokrat 66 oldu.

İlhan KARAÇAY & Amsterdam

Önceki gün yapılan Hollanda genel seçimlerinde en büyük sürprizi, Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag’ın liderliğini yaptığı Demokrat ’66 Partisi yaptı. Kazandığı 24 sandalye ile, ırkçı Wilders’in partisini ikincilikten indiren Sigrid Kaag, ilk haberden sonra masaların üzerinde dans edecek kadar sevindi.
Korona hastalığına karşı alınan önlemler nedeniyle günlerce protesto edilen ve yabancı kökenlileri mağdur eden, çocuk bakım ödenekleri için, skandal hatalar yapan vergi daireleri haberleri ile çok yıpranan Başbakan Rutte, tüm bu dezavantaj gelişmelere rağmen, 36 sandalye ile birinci parti olarak kalmayı başardı.
Başbakan Mark Rutte de seçim sonuçlarının ilk duyuruluşu sırasında sevinç çığlıkları attı.
Anketlerde 25 sandalye kazanacağı tahmin edilen Türk ve Müslüman düşmanı ırkçı Wilders’in elde ettiği sandalye sayısı 17 oldu. Hayal kırıklığı yaşayan Wilders, sonuçların açıklanmasından sonra kabalığı bir kenara atarak Mark Rutte ve Sigrid Kaag’ı tebrik etti.
Wilders, ‘Sandalye kaybımız oldu ama yine de ana muhalefet partisi olduk’ diye avunmaya çalıştı.
Koalisyon ortağı Hıristiyan Demokratlar Birliği CDA’nın siyasi lideri olan Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, 4 sandalye kaybedip 15 elde edişlerinin nedenini, Rutte ile ortaklığa bağladı. Bundan sonraki koalisyonda yer alıp almayacakları hakkında fikir beyan etmeyen Hoekstra’nın istifası bekleniyor.
İşçi Partisi’nin, ‘Sütçü kızı’ olarak anılan yeni siyasi lideri Lilianne Plaumen de bir varlık gösteremedi ve mevcut olan 9 sandalye sayısını yükseltemedi.
Sol görüşlü Sosyalist Parti 5 kayıpla 9 sandalye, Yeşil Sol Partisi de 7 kayıpla 7 sandalye elde ettiler.
Wilders’in en büyük rakibi Form Demokrasi Partisi’nin genç lideri Thierry Baudet 2 olan sandalye sayısını 8’e yükseltmeyi başardı.
Sandalye sayısı 3 olan ve 4-5 olması beklenen DENK Partisi, bir sandalye kaybetti. Oyların tamamen sayılmasından sonra bir sandalye daha kelde edeceği tahmin edilen DENK Partisi’ndeki ortam pek iç açıcı değil.
Kesin olmayan sonuçlara göre, partilerin elde ettikleri sandalye sayıları şöyle:
VVD: 36 (+3), D66: 24 (+5), PVV: 17 (-3), CDA: 15 (-4), SP: 9 (-5),
PvdA: 9 (0), FVD: 8 (+6), GroenLinks: 7 (-7), Partij voor de Dieren: 6 (+1),
ChristenUnie: 5 (0), JA21: 4 (+4), Volt: 3 (+3), SGP: 3 (0), DENK: 2 (-1),
50PLUS: 1 (-3), BoerBurgerBeweging: 1 (+1),BIJ1: 1 (+1)
Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag yazımı bekleyiniz lütfen.

[UHA Haber Ajansı, 19 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.