enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamaney: Bizim temel zayıflığımız ekonomi

Hamaney: Bizim temel zayıflığımız ekonomi
22 Mart 2024
28
A+
A-

İran Lideri Ali Hamaney, kötüleşen ekonomik durumun ülkesinin en büyük zayıflığı olduğunu söyleyerek, İranlıların karşılaştığı zorluklardan dolayı duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, Hamaney’in Yeni Yıl (Nevruz) dolayısıyla televizyonda yayınlanan yıllık konuşmasında ekonomik durum hakimdi. Hamaney’in konuşması, hükümetinin ekonomik alandaki performansını değerlendiren Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin enflasyonun yaklaşık yüzde 20 oranında düşürülmesi yönündeki konuşmasını gölgede bıraktı.

Hamaney, yeni yılda “halkın katılımıyla üretim patlaması” istedi ve “Önümüzdeki yılda yapacak çok işimiz var. Bu yıl ülkenin en önemli meselesi ekonomi. Temel zayıflık ekonomik sorundur” ifadelerini kullandı.

İranlıların ekonomik faaliyetin önündeki engellerin kaldırılması çağrısında bulunan Hamaney “Milli üretim hareketi istendiği gibi ilerlerse, enflasyon, istihdam ve ulusal para birimi gibi birçok ekonomik sorun çözüme doğru ilerleyecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.