enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:22 Derince’nin Göbeğinde Sahipsizlik! Cami ve Okul Duvarı Alkol ve Çöp Yuvası Oldu…
22:41 Samimiyet ve Hizmet Dolu Sunum
21:50 Kafkasspor’da Mustafa Sevim Başkanlığa Aday Oldu
21:29 TURYİD Gazze için dayanışma kampanyası başlattı 
19:45 Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, “Teknolojiyi Ekonomik Değere Dönüştürüyoruz”
18:46 Batı Karadeniz’de Stratejik Dönüşüm: Su Kalkınma ve Turizm Zirvesi Akçakoca’da Yapılacak
18:45 Afrika Gana’da Bir Devrin Sonu: Kobama Köyü İslamı Seçti!
10:09 Washington-Berlin hattında tansiyon yükseliyor: Trump’tan Almanya’ya ABD askerlerini geri çekme tehdidi
09:57 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Viyana’da “Küresel Belirsizlikler Çağında Türkiye’nin Dış Politikası” başlıklı etkinlikte konuştu.
09:04 “Ekonomik Öfke Operasyonu” Tahran hükümetini krize soktu: ABD, İran’a ait kripto varlığa el koydu
00:32 Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’ndan Büyüleyen İzmit Sezon Sonu Sergisi
00:23 AB’nin ‘Made in Europe’ yasası Çin’i kızdırdı: Misilleme gelebilir
00:17 Bakü Türkoloji Kurultayı’nın 100. yıl dönümü İstanbul’da Sempozyumla Gerçekleştirildi
00:07 Macaristan AB fonlarından yararlanmak için çabalarken Magyar von der Leyen ile görüşecek
10:28 İşsizlik rakamları açıklandı
10:14 Piyasalarda Powell’ın “son mesajları” bekleniyor: Fed faiz kararı bugün açıklanacak
22:23 Kocaeli’n Başiskele Belediyesi, 7. Yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nda, hizmetlerini anlattı
09:12 Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar – 28 Nisan 2026
00:54 Hürmüz Daralırken Açılan Koridorlar: Enerji Jeopolitiğinde Türk Dünyası’nın Yükselişi
00:49 Yüzyılın Konut Projesi’nde kura süreci tamamlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…

Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
1 Şubat 2026
19
A+
A-

* Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Refah Sınır Kapısı, Pazartesi günü yeniden açılacak - Son Dakika Haberleri

MISIR, 01 ŞUBAT 2026 – İsrail ordusuna bağlı işgal altındaki Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi’nin (COGAT), AA’ya yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı’nın ateşkes anlaşması kapsamında İsrail siyasi kademesinin talimatı doğrultusunda, sınırlı sayıda Gazze sakininin geçişine açıldığı aktarıldı.

Bu çerçevede, Avrupa Birliği Refah Sınır Yardım Misyonu’nun (EUBAM Refah) Mısır ve diğer tüm ilgili paydaşlarla koordineli olarak yürüteceği “pilot” aşamanın başladığı belirtildi.

Tüm tarafların pilot uygulama aşamasında geçişlerin başlamasına hazırlık yaptığı, bu hazırlıkların tamamlanmasının ardından Gazze sakinlerinin çift yönlü geçişinin fiili olarak başlayacağı kaydedildi.

Refah Sınır Kapısı'nda sınırlı hareketlilik: Yaya geçişleri deneme amaçlı başladı - 01.02.2026, Sputnik Türkiye

İsrail basını, geçişlerin yarın başlayacağını yazdı

İsrail basını, Refah Sınır Kapısı’nın bugün sadece deneme amaçlı açıldığını, yayaların geçişine ise yarın başlanacağını yazdı.

Haberde, yarından itibaren sınır kapısından sınırlı kişinin geçişine müsade edileceği, günde 150 kişinin Gazze’den ayrılmasına, 50 kişinin ise dönmesine izin verileceği belirtildi. Mısır’daki insani yardım tırlarının Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye girişine ise izin verilmeyecek.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, Gazze’ye giriş ve çıkışların Mısır’ın koordinasyonuyla mümkün olacağını, Mısır’ın sınırdan geçecek kişiler listesini 24 saat önceden İsrail’e sunacağını ve İsrail’in bunu onaylayacağını, EUBAM Refah’ın bulunduğu geçiş bölgesinin öncesinde İsrail’in güvenlik kontrolü yapacağını aktardı.

İsrail, Refah sınır kapısının "kısıtlı olarak yeniden açılmasına" razı oldu

Refah bölgesi İsrail işgali altında

Hamas ve İsrail arasında 10 Ekim’de başlayan ateşkes anlaşmasına göre, İsrail ordusu Gazze içinde “Sarı Hat” ismi verilen ve sınır kapısının da içinde yer aldığı Refah bölgesi İsrail işgali altında bulunuyor.

İsrail’in, Mayıs 2024’ten bu yana kapalı tuttuğu ve kendi kontrolünde bulundurduğu Mısır-Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı açması ve insani yardımların kararlaştırılan miktarlarda bölgeye girişine izin vermesi de anlaşmanın ilk aşamasındaki taahhütler arasında yer alıyordu.

Anlaşmanın birinci aşamasında yükümlülüğünü yerine getirmeyi reddeden İsrail, Refah Sınır Kapısı’nın sadece yaya geçişine sınırlı olarak açılacağını duyurmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.