enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko’dan Tarım Bakanı’na Sert Tepki: “Pestisiti Gizlemek, Milleti Zehirlemeye Ortak Olmaktır!”
10:08 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:53 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:48 6 kıtaya karavan satıyor
09:40 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:31 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
00:28 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
00:28 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
00:26 Prof. Dr. Mühip Kanko, “AKP Üreten Her Şeyi Sattı, Devletin Gelir Kaynağı Vergi ve Cezalar Oldu!”
00:25 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
00:23 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
00:14 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
00:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
00:13 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
00:10 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
00:06 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FIFA ve UEFA eski başkanları Sepp Blatter ile Michel Platini’nin yolsuzluk davası başladı

FIFA ve UEFA eski başkanları Sepp Blatter ile Michel Platini’nin yolsuzluk davası başladı
9 Haziran 2022
1.496
A+
A-

İSVİÇRE – UHA HABER / FIFA’nın eski başkanı Sepp Blatter ve UEFA’nın eski başkanı Michel Platini hakkındaki dolandırıcılık davası İsviçre’de başladı.

Davanın ilk duruşmasında sanıklar konuşmazken; Blatter mahkeme salonuna gitmeden önce gazetecilere “kendimden çok eminim”, “vicdanım rahat” dedi. 

Altı yıl süren soruşturmanın ardından başlayan dava, Bellinzona Federal Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 22 Haziran’a kadar gerçekleştirilecek duruşmalara üç yargıçtan oluşan bir heyet bakacak ve suçlu bulunmaları halinde ikili 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Blatter’in FIFA başkanı olduğu 2011 yılının şubat ayında, o dönem FIFA asbaşkanlığını da yürüten Platini’ye ödediği 2 milyon İsviçre frangına ilişkin başlatılan soruşturmanın iddianamesi 2021 yılının kasım ayında kabul edilmişti.

66 yaşındaki Fransız Platini ve 86 yaşındaki İsviçreli Blatter’ın kariyerleri bu soruşturma nedeniyle 2015’te son bulmuştu.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Sadece dolandırıcılık değil

İki eski futbol adamı, dolandırıcılıktan başka suçlarla da yargılanacak.

Blatter “dolandırıcılık, kötü yönetim, FIFA fonlarının zimmete geçirilmesi ve belgede sahtecilik” ile yargılanırken, Platini ise “dolandırıcılık, zimmete para geçirme, sahtecilik ve Blatter’in iddia edilen kötü yönetimine suç ortağı olmak” suçlamaları ile yargılanıyor.

FIFA, görevlerinden aldığı iki̇ yöneticiyi de 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı ancak FIFA Tahkim Kurulu iki ismin cezasını 6 yıla indirmişti.

Platini’nin ceza süresi ise Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptığı itiraz sonrası 4 yıla düşürülmüştü. FIFA ise söz konusu 2 milyon İsviçre frangının iadesi için dava açmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 09 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.