enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:57 CHP’de Görele Belediyesi krizi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Federal İçişleri Bakanı’ndan aşırı sağa karşı eylem planı

Federal İçişleri Bakanı’ndan aşırı sağa karşı eylem planı
17 Şubat 2022
417
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Aşırı sağı “demokrasi önündeki en büyük tehlike” olarak tanımlayan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşırı sağla mücadeleyi güçlendirmek için yeni bir eylem planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’nın Hanau kentinde dokuz kişinin hayatını kaybettiği ırkçı saldırının kurbanları ölümlerinin ikinci yılında çeşitli anma törenleri ile anılırken Almanya’nın Sosyal Demokrat Partili İçişleri Bakanı Nancy Feaser’dan aşırı sağ ve ırkçılıkla mücadeleye ilişkin yeni bir eylem planı hazırlandığı açıklaması geldi.

Federal İçişleri Bakanı Feaser, Federal Meclis’te yaptığı ilk konuşmada söz konusu eylem planının Nisan ayındaki Paskalya Yortusu’na kadar hayata geçirilmesinin hedeflendiğini duyurdu. Bakan, “Halle, Hanau, Walter Lübcke ve Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) saldırılarıyla aşırı sağ şu anda demokrasi önündeki en büyük tehlike. Bu tehlike çok sayıda kişi tarafından uzun bir süre görmezden gelindi” diye konuştu.

Aşırıcılık kaynaklı şiddetin “ürediği ortamın kurutulması için” nefret ve nefret söylemine karşı önlemler alındığını belirten Bakan, aşırılık yanlılarının mali kaynaklarının takip edilmesi ve kurutulmasının da hedeflendiğini söyledi.

Bakan ayrıca, silah yasasının sertleştirilmesinin planlandığını vurguladı. Bild am Sonntag gazetesine plan ile ilgili açıklamalarda bulunan Feaser, “Kararlı bir şekilde silahları ellerinden alacağız” dedi. Sadece aşırı sağa karşı değil her tür aşırılık yanlısına karşı mücadele etmek istediğini belirten İçişleri Bakanı, “Şiddetin, tehdidin ve tacizin her türünü tamamen reddediyorum” ifadelerini kullandı.

11 Mart 2004'te İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen terör saldırısında 191 kişi hayatını kaybetti.

11 Mart 2004’te İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen terör saldırısında 191 kişi hayatını kaybetti.

11 Mart “Terör Kurbanlarını Anma Günü” olacak

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser ayrıca, 11 Mart’ın Almanya’da da “Terör Kurbanlarını Anma Günü” ilan edileceğini açıkladı.

11 Mart, İspanya’da 11 Mart 2004’te 193 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının ardından Avrupa Birliği (AB) tarafından “Terör Kurbanlarını Anma Günü” ilan edilmişti.

Almanya’da 1990 yılından 2021 yılına kadar en az 213 kişinin aşırı sağ kaynaklı şiddet olayları sonucu hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

EK Kaynaklar *Reuters,AFP,DW

[UHA Haber Ajansı, 17 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.