enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:01 Kitap: “Kırım Savaşları ve Sürgünler”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Farklı disiplinlerden uzmanlar SPD Hidropolitik Akademi’de toplandı

Farklı disiplinlerden uzmanlar SPD Hidropolitik Akademi’de toplandı
28 Ekim 2021
301
A+
A-

 ANKARA-UHA HABER / Su Politikaları Derneği (SPD), Hidropolitik Akademi üyeleri Dursun Yıldız başkanlığında bir araya gelerek, Su, Enerji, Gıda ve Çevre güvenliği arasındaki bağlantının  artması ve bu alanda yaşanan sorunlarla çözüm konusu ele alındı.

Yurtta sulh, cihanda sulhBaşkan Dursun Yıldız, 2015 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Su Politikaları Derneği (SPD), Hidropolitik Akademi olarak bugüne kadar özellikle suyla ilgili birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Yıldız, Su, Enerji, Gıda ve Çevre güvenliği gibi  alanlarda disiplinlerarası bakışa olan ihtiyacın giderek arttığını ve bugüne kadar birçok disiplinden yetişmiş uzmanların ortak akıl ile karar alma zorunluluğunun ortaya çıktığına dikkat çekti.

Su Politikaları Derneği’nin üye profilinin oluşmasında bu düşüncenin de etkili olduğunu ifade eden Başkan Dursun Yıldız, özellikle suyun 21.yüzyılın politik ve ekonomik anlamdaki şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağını açıkladı.

“Hızlı nüfus artışı, verimsiz kullanım, kentlere göç, gelişen sanayi ve iklim düzensizlikleri sonucunda ulusal su kaynakları kirli ve yetersiz hale geldikçe uluslararası yüzey  ve yeraltısu kaynaklarının  önemi armaktadır” diyen Yıldız, özellikle dünyanın bazı bölgelerinde suyun sosyal ve ekonomik gelişmedeki sınırlayıcı etkisinin artmasının halen yaşanan problemleri bir üst boyuta taşıyacağını, bu durumun suyun ulusal ve uluslararası kullanım politikalarını (Hidropolitikaları) bugünkünden daha ön plana  çıkartacağını, Türkiye’nin de bu konuda daha kapsamlı çalışmalara ihtiyacı bulunduğunu aktardı.

Öte yandan Derneğe Üyelik için başvuruda bulunan, Kimya Yüksek Müh İsmail Hakkı Demirtaş, Ziraat Yüksek Müh. Dr. Suha Satana  ve  Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Erhan Ustaoğlu’nun üyelik başvuruları da ele alınarak kabul edildi.

Dernek Başkanı Dursun Yıldız, üyelik başvurularını değerlendirerek Türkiye’nin çok değerli, bilgili ve deneyimli uzman ve akademisyenlerinin SPD Hidropolitik Akademi çatısı altında toplandığını ifade etti.

Yıldız, üyelik başvurusu kabul edilen uzmanların yapılacak olan çalışmalara çok büyük katkılar koyacaklarına inandığını belirterek, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek disiplinlerarası bir anlayışla bilgiye dayalı analizler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.