enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ev kiralarken kimlik sahteciliğine dikkat

Ev kiralarken kimlik sahteciliğine dikkat
2 Temmuz 2024
15
A+
A-

* Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektöründe de sıkça yaşanmaya başladı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya vererek vatandaşları mağdur eden dolandırıcılar, evleri değerinin altında fiyata verecekleri yalanını söyleyerek kaparo ya da paranın yarısını alıp ortadan kayboluyor.

* biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, elektronik kimlik doğrulama sayesinde, ev kiralarken sahteciliğin önüne geçilerek, hem vatandaşın hem de emlakçının mağduriyetinin önüne geçilebileceğini belirtiyor.

UZMANI UYARDI: Ev Kiralarken Kimlik Sahteciliğine Dikkat: İşte  Dolandırıcıların Yeni Yöntemleri? - Mavi Marmara Gazetesi

Sahte kimlik kartları ve vekaletlerle konut kiralama/satın alma dolandırıcılıkları giderek artıyor. Özellikle kiralık konutların yer aldığı web sitelerini kullanarak, acil para ihtiyaçları olduğu için evlerini değerinin altında fiyata verecekleri yalanını söyleyen dolandırıcılar, sahte vekalet ve kimlikle işlem yapıp, kapora ya da paranın yarısını alarak kayıplara karışıyor.

biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, hem vatandaşları hem de emlakçıları mağdur eden bu dolandırıcılığın önüne geçmek için emlakçılara, biyometrik kimlik okuyucu kullanmaları için tavsiyede bulunuyor.

Usta, “Herkes için hayati bir ihtiyaç olan konut kiralama sektöründe yaşanan bu mağduriyeti önlemek için biOnay olarak bir teknolojimiz var. Çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılarak olası sahteciliğin önüne geçmek mümkün. Böylelikle emlakçılar hem konutunu kiraya vermek isteyen hem de kiralamak isteyen kişilerin kimliğini doğrulayabilecek ve bu sahteciliğin önüne geçebilecek” diyor.

CEYLAN NAZA2013'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Gazeteci* Ceylan Naza    

***

biOnay Hakkında:
biOnay, kamudan özel sektöre kimlik doğrulamanın gerekli olduğu tüm işlemlerde güvenliği sağlayan ve kurumsal müşterilere uçtan uca anahtar çözümler sunan Türkiye’nin %100 yerli ilk mobil kart erişim cihazıdır. Türkiye’yi yeni bir deneyimle tanıştıran biOnay markasının arkasında e-imza ve mobil imza alanındaki 17 yıllık bilgi birikimiyle Elektronik Güvenlik Altyapısı A.Ş. (EGA) bulunuyor. EGA’nın kurumsal müşterileri için geliştirdiği 600’den fazla proje deneyimi biOnay ile e-Kimlik alanına taşınıyor. biOnay cihazlarının üretimi ise 1955 yılından bu yana dünyanın önde gelen otomotiv markalarına elektronik, elektromekanik ve mekatronik ürünler geliştiren KAT Mekatronik Ürünleri A.Ş.’nin 25.000 m2 kapalı alana sahip modern üretim merkezinde yapılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.