enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
TÜMÜNÜ GÖSTER →

EURO 2024: UEFA ırkçılık sebebiyle Sırbistan ve Arnavutluk’a ceza kesti, Hırvatistan mercek altında

EURO 2024: UEFA ırkçılık sebebiyle Sırbistan ve Arnavutluk’a ceza kesti, Hırvatistan mercek altında
24 Haziran 2024
59
A+
A-

UEFA’nın disiplin cezalarından sonuncusu, adı ırkçılık sloganlarına karışan Arnavut futbolcu Mirlind Daku’ya geldi.

UHA’dan Mustafa SALMAN’ın EuroNews’ten aktardığı Alessio Dell Anna’nın haberine göre, Avrupa futbolunun yönetici ve denetleyici kurumu Avrupa Futbol Euronews Ajara'yı 160 Ülkede Yayınlayacak | Gürcü HaberFederasyonları Birliği (UEFA), Almanya’da düzenlenen EURO 2024 turnuvasında Balkan ülkelerinin taraftarları tarafından atılan ırkçı sloganlar nedeniyle bir dizi disiplin cezası uyguladı.

Son ceza, Çarşamba günü oynanan Arnavutluk-Hırvatistan maçında Sırp karşıtı sloganlar atan taraftarları kışkırttığı gerekçesiyle iki maç ceza alan Arnavutluk’un forvet oyuncusu Mirlind Daku’ya verildi.

Bu olay nedeniyle Arnavutluk Futbol Federasyonu da 47.250 Avro para cezasına çarptırıldı.

ki maç men cezası alan Arnavut oyuncu, sosyal medya üzerinden özür dilerken, UEFA “taraftarların olası ırkçı ve/veya ayrımcı davranışlarını” incelemek üzere bir müfettiş görevlendirdi.

Uzaklaştırma ve para cezaları, Arnavutluk’un Pazartesi günü İspanya’ya karşı oynayacağı grup aşamasındaki belirleyici maç öncesinde geldi. Daku, takımın Pazartesi günü grubun üçüncü maçında oynayacağı İspanya maçında forma giyemeyecek.

Aynı zamanda, Hırvatistan da söz konusu maçta taraftarlarının Arnavut taraftarlarla birlikte Sırpça “Sırpları öldürün” tezahüratında bulunmaları nedeniyle “taraftarların olası ırkçı ve/veya ayrımcı davranışları” gerekçesiyle soruşturma altında.

Sırbistan daha önce UEFA’nın harekete geçmemesi halinde EURO 2024’ten çekilme tehdidinde bulunmuştu.

Croatian fans during the game against Albania on Wednesday 19 June 2024
Croatian fans during the game against Albania on Wednesday 19 June 2024AP Photo

En çok ceza alan takım: Arnavutluk

Arnavutluk, turnuvada sadece iki maç oynamasına rağmen, 15 Haziran’da İtalya ile oynanan tek bir maçtan kaynaklanan çok sayıda kötü davranış nedeniyle UEFA disiplin soruşturması geçirdi.

UEFA, Arnavutluk federasyonuna taraftarların işaret fişeği ve havai fişek yakması, bira bardağı fırlatması ve bir taraftarın sahaya girmesi sebebiyle 27.375 Avro ceza kesmişti.

Ayrıca, taraftarların sınırları komşu ülkelerin topraklarına uzanan bir Arnavutluk haritası sergilemeleri üzerine 10.000 Avro daha ceza kesildi.

Albania fans cheer prior to the Group B match between Italy and Albania at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 15, 2024
Albania fans cheer prior to the Group B match between Italy and Albania at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 15, 2024AP/Alessandra Tarantino

‘Teslim olmak yok’: Sırpların tartışmalı pankartı

Diğer bir yandan, Sırbistan 16 Haziran’da İngiltere’ye karşı oynadığı maçta milliyetçi bir pankart açtığı için suçlanmıştı. Pankartta “Teslim Olmak Yok” sloganının üzerinde Kosova toprakları yer alıyordu ve UEFA bunu “bir spor etkinliğine yakışmayan provokatif bir mesaj” olarak nitelendirdi.

Kosova, 90’lı yılların sonunda yaşanan kanlı çatışmaların ardından 2008 yılında Sırbistan’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti. AB üyesi 27 ülkeden 22’si Kosova’yı tanıdığı için bu konu hala tartışmalı.

Sırbistan Futbol Federasyonu, tribünlerden sahaya yabancı madde atan taraftarlar nedeniyle 4,500 Avro daha para cezası aldı.

Kosovalı gazetecinin akreditasyonu geri çekildi

UEFA, geçtiğimiz Çarşamba günü Kosovalı gazeteci Arlind Sadiku’nun EURO 2024 medya akreditasyonunu geri çekti. Bu karar, 16 Haziran’da oynanan Sırbistan-İngiltere maçında Sadiku’nun Sırp taraftarları kışkırttığı gerekçesiyle alınmıştı.

Canlı yayın sırasında Sadiku’nun Sırp taraftarlara dönerek çift başlı kartal hareketi yaptığı belirtilmişti. Arnavutluk bayrağında yer alan çift başlı kartal sembolü Arnavut halkı ve Kosova özelinde etnik gururu temsil eder.

Geçtiğimiz Cuma günü başlayan Avrupa EURO 2024’e 24 ülkenin milli takımları katılıyor.

Bu sene on yedincisi düzenlenen turnuvanın ilki, 1960 yılında Fransa’da düzenlenmişti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.