enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Etiyopya’ya yardım için gönderilen 100 bin kişiye yetecek gıda çalındı, BM soruşturma başlattı

Etiyopya’ya yardım için gönderilen 100 bin kişiye yetecek gıda çalındı, BM soruşturma başlattı
12 Nisan 2023
472
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Gıda Programı (WFP), Etiyopya’ya gönderilen insani yardımların çalınmasının araştırıldığını açıkladı.

Mr. Claude Jibidar – CERFARM EVENTDünya Gıda AP News - Google Play'de UygulamalarProgramı Etiyopya Direktörü Claude Jibidar’ın insani yardım gönderen muhatapları için kaleme aldığı ve bir örneğini Associated Press’in (AP) ele geçirdiği mektupta WFP’nin, “sadece bir itibar kaybetme riski oluşturmakla kalmayan, aynı zamanda muhtaç insanlar için daha fazla kaynak seferber etme kapasitesini tehdit eden çalıntı malların bazı pazarlarda geniş ölçekli satışı konusunda çok endişeliyiz” ifadesini kullandı.

Claude Jibidar, ülkeye gönderilen insani gıdanın kötüye amaçlı kullanılması ve amacından saptırılmasını engellemek için acil önlemlerin alınmasının büyük bir gereklilik arz ettiği uyarısında bulundu.

Son yıllarda iç savaş ve kuraklığın etkili olduğu Etiyopya’da 120 milyonluk nüfusunu en az 20 milyonu karınlarını doyurabilmek için insani yardıma muhtaç bir şekilde yaşıyor.

Jibidar mektubunda muhataplarına yardımların usulsüz bir şekilde kullanımı ve amacından saptırılmış bir şekilde dağıtımı konusunda ellerinde olan bilgiyi kendisiyle ve yerel yöneticilerle paylaşmalarını istedi.

“En az 100 bin kişiye yetecek gıda çalındı”

Mektupta insanı gıda yardımlarını nasıl çalındığı konusuyla ilgili ayrıntı verilmedi.

Bununla birlikte iki insani yardım görevlisi AP’ye yaptığı açıklamada, en az 100 bin kişiye yetecek gıdanın ülkenin kuzeyinde yer alan Tigray bölgesindeki Sheraro kasabasındaki depodan çalındığı bilgisi paylaştı.Bu depodaki gıdayı kimin çaldığı konusu şu ana kadar açıklık kazanmadı.

Daha önce başka bir tarihteki hırsızlık olayında Etiyopya Ordusu ile işbirliği yapan Eritreli askerlerin bu depoyu yağmaladıkları bildirilmişti.

Bu bölgeye ABD’li insani yardım kuruluşu “USAID” tarafından insani yardım gönderiliyordu. USAID tarafından AP’ye yapılan açıklamada da, Etiyopya’nın kuzeyine gönderilen yardımların çalınmasıyla ilgili bilgi sahibi oldukları ve muhataplarıyla yeni bir usulsüzlük yaşanmaması için bu konuda sürekli temas içinde oldukları aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen ay Etiyopya’ya yaptığı ziyaret sırasında Washington’un 331 milyon dolar tutarında maddi desteği gıda alımı için insani yardım kuruluşları aracılığıyla bu ülkeye aktarma sözü vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.