enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan ile yeni bir savaş olasılığı yüksek

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan ile yeni bir savaş olasılığı yüksek
24 Temmuz 2023
24
A+
A-

Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ nedeniyle iki kez savaştı. Çatışmalar ateşkesle azalsa da iki ülke arasında gerginlik sürüyor.

UHA / İnternational News Agency

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bir barış anlaşması yapılamaması durumunda Azerbaycan ile yeni bir savaşın ‘yüksek olasılık’ olduğunu söyledi.

Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ nedeniyle iki kez savaştı. Çatışmalar ateşkesle azalsa da iki ülke arasında gerginlik sürüyor.

Sorunun çözümü için Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arabuluculuk yapıyor. Ancak yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadı.

Fransız haber ajansına konuşan Paşinyan, “Bir barış anlaşması imzalanmadığı ve böyle bir anlaşma iki ülke parlamentosu tarafından onaylanmadığı sürece, elbette yeni bir savaş çok muhtemel” dedi.

İki ülke arasındaki tansiyon, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı Ermenistan’a bağlayan Laçın koridorunu geçici olarak kapatmasının ardından daha da yükseldi. Bu uygulama bölgede ilaç ve gıda sıkıntısı tartışmalarını gündeme getirdi.

Paşinyan ise Bakü yönetimi sert ifadelerle eleştirdi. Karabağ’da yaşanan soruna ilişkin konuşan Paşinyan, “Biz bir soykırım hazırlığından değil, devam eden bir soykırım sürecinden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

AB arabuluculuğunda 15 Temmuz’da Brüksel’de gerçekleştirilen barış görüşmelerinin son turunda bir ilerleme sağlanamazken Paşinyan, Batı ve Rusya’nın ablukayı kaldırması için Bakü’ye daha fazla baskı yapması gerektiğini söyledi.

İki ülke son olarak 2020 yılında Dağlık Karabağ’da karşı karşıya gelirken, Azerbaycan tarafı savaşta büyük kazanımlar elde etti. Varılan ateşkesin ardından bölgede gerginlik sürüyor.

Ek kaynaklar • AFP
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.