enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa etti
26 Nisan 2021
814
A+
A-

 UHA HABER / Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 20 Haziran’da yapılacak olan erken seçim öncesi istifa etti. Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, seçime kadar başbakan vekili olarak görevine devam edeceğini söyledi. Ermenistan Anayasası hükümleri gereği, Paşinyan’la birlikte tüm bakanlar da istifa etti.

Nikol Paşinyan istifası öncesi Cumartesi günü yaptığı son açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımlamasıyla ilgili olarak “Adaletin tesisi için atılmış bir adım” demişti.

Paşinyan, Biden’a gönderdiği mektupta da, “Ermenistan halkı ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Ermeniler, 1915-23’te Osmanlı İmparatorluğu tarafından gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyıp kınamanıza ilişkin açıklamanızı büyük bir şevkle okudu. Hakikat ve tarihi adalet yolunda güçlü bir adım olan ilkeli duruşunuzu ve Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarının soyundan gelenlere paha biçilmez desteğinizi takdir ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Dağlık Karabağ Savaşı’ndan sonra istifası istenmişti

45 yaşındaki eski bir gazeteci olan Paşinyan 2018’de barışçıl protesto gösterileri sonrası iktidara geldi.

Paşinyan geçen yıl Ermenistan’ın yenilgisiyle sonuçlanan Dağlık Karabağ Savaşı’ndan sonra istifa baskısı altındaydı.

Kasım ayında Azerbaycan’la 6 hafta süren savaşın sonunda Paşinyan’ın yenilgiyi kabul etmesinden sonra öfkeli kalabalıklar Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Parlamento’yu bastı. Ordunun Şubat ayında Paşinyan’ın istifasını istemesi ülkede gerginliği artırdı.

Daha ağır bir yenilgiyi önlemek için ateşkesi kabul ettiğini vurgulayan Paşinyan, ordunun çağrısı sonrası Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldı; Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan bu kararı veto etti.

Paşinyan, ordunun istifasını istemesini “darbe girişimi” olarak nitelendirmiş, destekçileri onun çağrısıyla gösteriler düzenlemişlerdi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 26 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.