enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elektrik hatları yüzlerce kuşu öldürdü, enerji devine dava açılıyor

Elektrik hatları yüzlerce kuşu öldürdü, enerji devine dava açılıyor
9 Nisan 2021
6.211
A+
A-

UHA HABER / İspanya’da Barselona savcıları, enerji devi Endesa’yı elektrik hatlarını gerektiği gibi yalıtmayarak yüzlerce kuşun ölümüne neden olduğu gerekçesiyle dava ediyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı  France 24’ün haberine göre, İspanya’da yüzlerce kuş, yalıtılmayan yüksek telli elektrik hatları nedeniyle can verdi.

Barcelona savcıları, ölen kuşlar için enerji  devi Endesa’ya yalıtılmayan yüksek elektrik hatları nedeniyle dava açmaya karar verdi.

Savcılar, şirketin elektrik kablolarını ve direklerini yeterince yalıtmayarak kuşlar için “bir ölüm tuzağı” yarattığını söyledi.

Elektrik çarpması, kuşlar aynı anda iki tele dokunduklarında ya da bir iletken üzerinde kabloya dokunduklarında meydana geliyor.

Ölen kuşlar arasında türü tükenmek üzere olanlar var

Savcılar şikayetlerinde, 2018-2020 yılları arasında Barselona’nın kuzeyindeki Osona bölgesinde beyaz leylek, grifon akbabaları, kısa parmaklı kartallar ve akbabalar gibi korunan türler de dahil olmak üzere 255 kuşun öldüğünü söyledi.

Şirket kendini savundu

Endesa, çevre sorunları ve özellikle kuş yaşamıyla ilgili yasalara tam uyum içinde hareket ettiğini söyleyerek kendilerine henüz resmi bir yazının ulaşmadığını bildirdi.

Endesa yetkilileri, 2018 ve 2020 yılları arasında şirketin 2 binden fazla elektrik direğini modifiye ettiği ve bu yıl Katalonya’da kuş yaşamını korumak için elektrik hatlarının uyarlanması konusunda 4,6 milyon euro yatırım yapılacağını belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 09 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.