enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Donald Trump’ın Meksika kartellerine karşı planı ortaya çıktı

Donald Trump’ın Meksika kartellerine karşı planı ortaya çıktı
11 Mayıs 2024
13
A+
A-

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika’daki uyuşturucu çetelerinin liderlerini öldürmek için ülkeye özel harekatçı göndermeyi planladığı iddia edildi.

UHA /  İnternational News Agency

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen üç kişi, Amerikan dergisi Rolling Stone’a Trump’ın seçimleri kazanması halinde Meksika’ya gizlice suikast timi göndermeyi planladığını söyledi.

Kaynaklar, Meksika devletinin onayı olsun olmasın, Trump’ın ABD Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri’nden bazı birlikleri ülkeye göndermeye yönelik planlarını yakın çevresindeki isimlerle paylaştığını savundu. Bu kişiler arasında Cumhuriyetçi Parti’den bir Temsilciler Meclisi üyesinin de yer aldığı ileri sürüldü.

77 yaşındaki Trump’ın, “Bizim onlardan daha acımasız katillerimiz var” diyerek, Meksika’daki kartel liderlerine yönelik önceden böyle gizli operasyonlar yapılmamasına şaşırdığını söylediği iddia edildi.

Trump’ın bu yöntemle Meksika’daki uyuşturucu çetelerinin faaliyetlerine büyük darbe vurulacağına inandığı savunuldu.

Buna ek olarak kaynaklar, Trump’ın Meksika’ya düzenlenecek operasyonlarda, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye 2019’da yapılan suikastın örnek alınmasını önerdiğini öne sürdü.

Washington, Ekim 2019’da Suriye’de düzenlenen operasyonda Bağdadi’nin öldürüldüğünü bildirmişti. Trump, Bağdadi’nin saldırı sırasında kaçarken üstündeki patlayıcıları inflak ettirerek öldüğünü söylemişti.

Kaynaklardan biri de Trump’ın öldürülecek kartel liderlerinin bir listesinin çıkarılmasını ve operasyonların buna göre planlanmasını istediğini iddia etti.

Trump’ın seçim kampanyası sözcüleri, Rolling Stone’un yorum taleplerine yanıt vermedi.

Amerikan gazetesi New York Times’da çalışan Maggie Haberman’ın geçen yıl Trump’la ilgili yayımladığı Confidence Man (Güven Adamı) kitabında, eski ABD Başkanı’nın bir dönem Meksika’daki uyuşturucu laboratuvarlarını füzeyle vurmayı planladığı da öne sürülmüştü. (Dış Haberler Servisi)

Independent Türkçe, Rolling Stone, RT

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.