enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyarbakır annelerinden CHP heyetine tepki: Geç kaldınız

Diyarbakır annelerinden CHP heyetine tepki: Geç kaldınız
4 Mart 2021
873
A+
A-

UHA HABER / Diyarbakır anneleri, kendilerini ziyaret eden CHP heyetine daha önce ziyarete gelmedikleri için tepki gösterdi. Aralarında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da bulunduğu heyete “HDP’den desteğinizi çekin” diyerek çağrıda bulundular.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AKŞAM Gazetesi’nden aktardığı DHA’nın haberine göre,Dağa kaçırılan oğlu Mehmet Gökçe’ye kavuşmak için Ağrı’dan gelerek eylem yapan baba Salih Gökçe, “Diyarbakır’da işleri varmış ‘Sizi de burada görüp gidelim’ demişler. Onlara dedim ki ‘Siz HDP ile iş birliği yapıyorsunuz. Gelip de bizim üzerimizden siyaset yapacağınıza çocuklarımızı HDP’den isteyin.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatları için HDP binası önünde oturma eylemi yapan aileleri, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ziyaret etti. Aileler, ziyarette evlatlarının terör örgütü tarafından kaçırılmasından sorumlu tuttukları HDP’yi şikayet ederken, CHP heyetine de “Geç kaldınız” dedi.

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişin davanın ikinci duruşmasına katılmak üzere kente gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemine ziyarette bulundu.

Diyarbakır annelerinden CHP'li heyeti zora sokan soru: CHP HDP kardeş mi?

Ailelerin, ziyarette 548 gündür eylem yaptıklarını ve neden şimdi geldiklerini sorması üzerine CHP Grup Başkanvekili Özel, bugün Diyarbakır’a geldiklerini söyledi. Aileler, CHP’li heyete, çocuklarının kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu söyledi. Ailelerin taleplerini dinledikten sonra CHP heyeti, çadırdan ayrıldı. Aileler, “Kahrolsun PKK” sloganları attı.

CHP heyetinin ziyareti ile ilgili konuşan, 2014 yılında Siirt’in Şirvan ilçesinde 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemini sürdüren Nurettin Üdümlü, HDP ve CHP’yi istemediklerini söyledi.

Üdümlü, “Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu buraya geldi. Onların da evladı var. Neden ailelere yardımcı olmuyorlar? Biz tepki gösteriyoruz. Eğer CHP, HDP’ye destek vermezse onlara inanacağız. HDP bizim evlatlarımızı gasbederek götürüyor” dedi.

Acılı aileleri ziyarete giden CHP'li heyete soğuk duş! Geç kaldınız

“ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPACAĞINIZA ÇOCUKLARIMIZI HDP’DEN İSTEYİN”

Dağa kaçırılan oğlu Mehmet Gökçe’ye kavuşmak için Ağrı’dan gelerek eylem yapan baba Salih Gökçe, kimsenin kendileri üzerinden siyaset yapmasını istemediklerini söyledi.

“Diyarbakır’da işleri varmış ‘Sizi de burada görüp gidelim’ demişler. Onlara dedim ki ‘Siz HDP ile iş birliği yapıyorsunuz. Gelip de bizim üzerimizden siyaset yapacağınıza çocuklarımızı HDP’den isteyin. HDP’den ayrılın.’ HDP’den evladımı istediğim gibi CHP ve İYİ Parti’den de istiyorum. İki yıldır burada bekliyoruz, neden gelmediler? Neden Gezi Parkı’nda dolaştınız? Buradaki annelerin çocuklarının bir ağaç kadar değeri yok mu?”

[UHA Haber Ajansı, 04 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.