enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:31 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
00:28 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
00:28 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
00:26 Prof. Dr. Mühip Kanko, “AKP Üreten Her Şeyi Sattı, Devletin Gelir Kaynağı Vergi ve Cezalar Oldu!”
00:25 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
00:23 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
00:14 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
00:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
00:13 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
00:10 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
00:06 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
00:00 Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu 17. kez zirvede
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nden, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nden, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret
20 Eylül 2022
264
A+
A-

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte organize ettiği ‘Erzurum Tanıtım Günleri‘ kapsamındaki etkinlik dolayısıyla, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve yönetim kurulunun, Erzurum protokolunu ziyaretleri devam ediyor.

Gazeteciler Cemiyeti ve yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Mustafa SALMAN’ın haberine göre, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Mehmet Sekmen tarafından kapıda karşılandı.

DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve yönetim kurulu üyelerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Mehmet Sekmen, Türkiye’de de kullanılmakta olan ve Kuvvetler Ayrılığı ilkesine dayalı devlet yönetim modelinde; yasama, yürütme ve yargı kurumlarının demokratik devlet yapısını koruyan ilk üç güç olarak kabul edildiğini belirterek, zamanla önemi ve etkisinin daha da anlaşılmış olan “medya”nın ise, gayri resmi olarak, bu üçünden sonra gelen “dördüncü kuvvet” olarak tanımlandığını dile getirdi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan da, cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve cemiyet olarak her yıl 16 Ocak tarihinde ‘Basın Onur Günü’nü kutladıklarını belirtti.

Cemal Kaplan “16 Ocak Basın Onur Günü’nün başta Kocaeli olmak üzere, özellikle Türkiye için ve Türk gazetecilik tarihi açısından büyük önem taşıdığını, çok önemli bir gün olduğunu hatırlatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin temellerini atmak üzere İstanbul’dan katılan önemli gazeteci ve yazarlarla birlikte sabaha kadar İzmit’te toplantı yaparak önemli kararlar alındığını anlattı.

ATA’NIN KOCAELİ’NE VERDİĞİ BÜYÜK ÖNEM

’16 Ocak Basın Onur Günü, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ten Kocaeli’mize kalan yegâne mirastır’’ diyen Başkan Kaplan, bu önemli tarihe verdiği değer nedeniyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti her yıl aksatmadan kutladıklarını hatırlattı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, konuşmasını şöyle tamamladı:

‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923’te Kasrı Hümayunda düzenlediği basın toplantısı, Türk basın tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve Kocaeli adına büyük önem taşımaktadır. Atatürk, 16 Ocak gecesi saat 21.30’dan sabaha karşı 03.30’a kadar yaklaşık 6 saat boyunca o dönem ülkemizin önde gelen gazetecileriyle bir araya gelmiş, Türkiye’nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olması gerektiği fikrini ilk kez dile getirmiştir. Üstelik Gazi Mustafa Kemal, çok kısa süre önce değerli annesi Zübeyde Hanımının vefat haberini almış, ancak acısını içine gömerek Kocaeli ziyaretini iptal etmemiştir. Bu da gazetecilere ve Kocaeli’ne ne kadar önem verdiğini bir kez daha ortaya koymaktadır.’’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve yönetim kurulu üyelerine Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un önemli bir tarihe sahip bir kent olduğunu hatırlatarak, tarihi Erzurum Kongresi’nin 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum’da toplanan önemli bir kongre olduğunu söyledi.

Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarının, 23 Temmuz 1919’da emperyalist güçlerin Osmanlı topraklarını paylaşmaya çalıştığı dönemde, Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını temin ettiğini ifade eden Sekmen, Kongrenin, istiklal mücadelesinin hedeflerinin ve ilkelerinin tespitinde belirleyici rol oynadığını, milletin özgürlük yolundaki azim ve kararlılığını tüm dünyaya duyurarak Cumhuriyete uzanan yolun temel taşlarından biri olduğunu dile getirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, günün anısı olarak, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan’a çini üzerine işlenmiş Erzurum’un tarihi Çifte Minareli Medreseli tabağını taktim etti.

HABER : Mustafa SALMAN

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.