enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
00:25 İstanbul’da 2 bin 928 az hasarlı bina tespit edildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
00:14 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
00:03 Türkiye, Üç Deniz Girişimi’nin stratejik ortağı oldu
10:27 Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin’den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘İmamoğlu’ tepkisi…
09:31 Kocaeli’nde görev yapan futbol aday hakemleri, “İl Hakemliği”ne terfi ettiler…
08:48 Kayseri’den Şubat ayında 295 milyon 660 bin dolar ihracat gerçekleştirildi…
08:38 Dünya Asansör Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor!…
08:29 KalDer Ankara Şubesi’nin düzenlediği 25. Kamu Kalite Sempozyumu’nda İlham Veren Kamu Yönetimi projeleri yarışacak..
07:37 Reel Kesim Güven Endeksi Nisan Ayında 2,4 Puan Arttı
07:09 Alina Boz’la Cihangir Ceyhan’ın başrollerini paylaştıkları Bir Zamanlar İstanbul dizisinde, seyircinin olmasını heyecanla beklediği oldu…
00:49 “Yangın Güvenliği Teknik Değil, Yönetim Meselesidir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP kapatılırsa CHP yerini ziyadesiyle doldurur

HDP kapatılırsa CHP yerini ziyadesiyle doldurur
4 Mart 2021
561
A+
A-

UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Turgay Güler köşesinde kaleme aldığı ‘HDP kapatılırsa CHP yerini ziyadesiyle doldurur’ başlıklı yazısında, HDP’in, PKK’nın siyasi uzantısı, CHP’nin de, HDP’nin ortağı ve Millet ittifakı’nın da bu ortaklığın çatısı olduğunun altını çiziyor.

Turgay Güler:Sarıgül 10 gün içinde adaylıktan çekilebilirTurgay Güler, PKK’nın arkasında başta Amerika olmak üzere Fransa, Belçika, Almanya ve derin Avrupa’nın  olduğunu hatırlatarak, bunu da bu ülkede bilmeyenin olmadığına dikkat çekiyor. yoktur.

HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın geçenlerde, “Bizim PKK ile herhangi bir ilişkimiz, irtibatımız yok” dediğini hatırlatan Turgay Güler,  geçenlerde; Buldan’ın bu zırvasına milletçe tepki gösterildiğini ifade etti.

Turgay Güler, şöyle devam etti:

“Eyvallah, milletin gözünün içine baka baka alay eder gibi ‘PKK’yla ilişkimiz, irtibatımız yok‘ açıklaması sahibiyle birlikte her türlü tepkiyi hak ediyor aslında. Lakin PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve HDP’nin de PKK’dan farkının olmadığını ispata kalkışmak komik olduğu kadar ayıp da değil midir? Peki Kemal Bey ne dedi? O da benzer bir açıklamayla bu ilişkiyi inkara kalkıştı. Şunları söyledi Kemal Bey: “-Efendim şimdi CHP’yi PKK’lı diye suçluyorlar. Yahu PKK’nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat’tan Ardanuş’a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu. Ama toplum unutuyor. Yalan! Hem de buz gibi yalan!”

AKŞAM Gazetesi Yazarı Turgay Güler, yazısında o saldırının ardından PKK tarafından yapılan açıklamaya da yer verdi:

‘Artvin-Şavşat yolunda bir askeri konvoyun geçeceği bilgisinin alınması üzerine bu konvoyun önünde bulunan JÖH’lere ait bir Cemse aracı imha etmek üzere hedeflenmiş ve etkili bir biçimde vurulmuştur. Eylemci gücün kesinlikle önceden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait bir konvoy olduğu yönünde herhangi bir bilgisi yoktur. Eylem esnasında askeri aracın arkasında sivil bir konvoyun olduğu fark edilmiş ve zaten Kılıçdaroğlu’nun bindiği araç, güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır. Burada CHP ve Kılııçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir. Ne genelde gerillalarımızın ne de yerel gücümüzün böyle bir planı söz konusu değildir’.

“Evet Kemal Bey haklı! Millet unutuyor. Ama Kemal Bey de unutuyor” diyen Turgay Güler, “O gün orada saldırının Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olduğunu düşünerek canı pahasına çatışıp şehit düşen erimizi unutuyor. O eri PKK’nın şehit ettiğini de. Ama biz unutmuyoruz ve unutmayacağız; Mesela o şehit ere ve arkadaşlarına ‘militan‘ dediğini” hatırlatıyor.

Yazar Turgay Güler, “Kemal Bey aynı açıklamasının devamında daha neler söylüyor neler!” diyerek yazısına Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına şöyle yer veriyor:

Bu ülkenin çıkarlarını savunmak kolay değildir arkadaşlar zordur. Milletin hakkını hukukunu savunmak kolay değildir zordur. Ankara’dan İstanbul’a ben 450 kilometre Adalet Yürüyüşü yaptım bu kolay mı?

Turgay Güler, “Millet yine unutmuş olabilir, tabii Kemal Bey de. Hadi bir kez daha hatırlatalım o vakit” diyerek yazısına devam ediyor:

“Adalet yürüyüşüymüş!

Sağınızda FETÖ’cüler, solunuzda PKK’lılar vardı Kemal Bey. Tepkilerden çekinmeseydiniz Selahattin Demirtaş için Edirne’ye kadar da yürüyecektiniz.

Unuttunuz mu?

Demek ki neymiş? PKK o saldırıda sizi hedef almamış. Demek ki neymiş? Siz adalet için yürümemişsiniz.

Bu durumda ‘PKK’nın saldırdığı tek lider benim’ teziniz de boşa çıkıyor. Sizin mantığınızla mademki PKK size saldırmadı, o halde PKK ile işbirliğiniz tartışmasız bir hakikattir!

Öyle ya!

Ağzınızı açıp terör örgütü PKK’ya tek laf edemiyorsunuz. Sorulduğunda da ‘reklamları olmasın’ diyorsunuz.

Şimdi bir dakika.

Bese Hozat yerel seçimler öncesi ‘İstanbul’da İmamoğlu’nu Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyeceğiz’ demedi mi?

Dedi.

Kandil’in eli kanlı sözde elebaşları sizin adaylarınıza oy verin çağrıları yapmadı mı?

Yaptı.

HDP’li yöneticiler seçim sonrası ‘İmamoğlu da bilecek, Mansur Yavaş da bilecek ki bizim sayemizde kazandılar’ demedi mi?

Dedi.

Bundan sebep belediyelere HDP teşkilatlarında işe alımlar yapılmadı mı?

Yapıldı.

CHP’li milletvekilleri PKK’lı teröristlerin cenazelerine gidip salya sümük ağlamadı mı?

Ağladı.

CHP ile PKK arasındaki ilişkiyi, irtibatı ortaya koyacak başkaca nasıl bir delile ihtiyaç var? Kaldı ki bu konuda verilecek daha çok örnek var.

Ve son bir not.

Türkiye terörle mücadelede hiç olmadığı kadar kararlı ve başarılı. Kökleri kazınıyor. Şimdi herkesin oturup şu sorunun cevabını bulması gerekir.

CHP bundan niçin rahatsız?”

***

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[UHA Haber Ajansı, 04 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.