enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:56 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
00:42 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na, 246 subay alınacak…
00:35 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
00:24 46 yıl önce kahpe ASALA tarafından öldürülen Ahmet Benler Bill Gates olabilirdi…
00:23 UHA / İnternational News Agency Kocaeli Bölge Temsilciliği’nden Haberler!
00:18 Ülke Profili: Lübnan
00:13 Su Güvenliği: Su biterse yönetilecek bir şey kalmaz
00:13 Bakan Uraloğlu, “Altyapı konusunda yaptığımız yatırımlar ülkemizin geleceğine mühür vuruyor”
00:06 Dr. Tuba YILDIZ: Suriye–Lübnan Ekseninde Tom Barrack Diplomasisi
00:02 Bosna-Hersek’in Sırp Lider Milorad Dodik ile imtihanı!
00:02 FUEN TAG Uluslararası STK’lar Konferansı (CINGOs) Sonbahar Genel Kurulu’na katıldı
00:01 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
15:55 Minguzzi cinayeti davasında karar açıklandı
15:46 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.
09:59 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nın yıl sonu hedefi 85 milyon yolcu”
08:25 Haberciliğe her açıdan bakan podcast: Habercinin Gözünden
05:38 Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO) göre, “Hava koşulları sertleştikçe ekonomik maliyetler ve etkiler de artıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet’e yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Türkiye’nin yüzde 65’i ‘dindarım’ dedi

Diyanet’e yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Türkiye’nin yüzde 65’i ‘dindarım’ dedi
6 Mayıs 2024
14
A+
A-

* GENAR tarafından yapılan son araştırmaya göre, kendisini “dindar” olarak tanımlayan ve dindar olmayan vatandaşların oranları dikkat çekti.

* Türkiye’de dindarlık oranının oldukça yüksek olduğu ortaya çıkarken öte yandan araştırma sonuçları kamuoyunda dine yönelik beslenen tolerans ile Diyanet imajı arasında bir yakınlık olduğunu da gösterdi.

UHA / İnternational News Agency

Yeni Şafak’ın haberine göre, Kamuoyu araştırma şirketi GENAR, son derece dikkat çekici bir kamuoyu araştırması sonuçlarını yayımladı.

Yeni Şafak yazarı ve GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş “Türkiye’de din ve Diyanet algısı” başlıklı köşe yazısında çarpıcı sonuçları paylaştı.

Türkiye genelinde 27 ilde, 18 yaş ve üzeri 2 bin 500 kişiyle gerçekleştirilen ankette kendisini ‘dindar’ olarak belirten vatandaşların oranı ortaya çıktı.

Dindarlık oranı yüksek

Araştırmada kendisini “dindar” olarak tanımlayan vatandaşların oranının yüzde 65,6 olurken “Kendinizi ne derece dindar bir kişi olarak görüyorsunuz?” sorusuna cevap veren vatandaşların yüzde 9,6’sı “Oldukça dindarım”, yüzde 51’i “Dindarım”, yüzde 24,4’ü “Ne dindarım ne değilim” dedi.
“Dindar değilim” ve “Hiç dindar değilim” diyenlerin oranı ise yüzde 15’te kaldı.

 

Kişisel sorunlarda maneviyata sığınılıyor

Araştırmaya göre kişisel sorunlara çözüm arayışında duanın ve ibadetin yeri yüzde 29,9 ile en yüksek oranı oluşturdu.
Buna ‘türbe ve cami gibi dini mekanları da ziyaret’ cevabını veren vatandaşlar da eklediğinde oran yüzde 33,1’e çıkıyor.

Vatandaşlar Diyanet’in çocuklara ‘din’ eğitimi vermesinden memnun

Öte yandan araştırma Türk toplumunun din eğitimini Diyanet’ten alma eğilimi de ortaya çıkardı. Buna göre 4-6 yaş grubu çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din ve değerler eğitimi doğru bulanların oranının da oldukça yüksek olduğu gözlemlendi.

Araştırmaya katılanlar arasında din görevlilerine yönelik olumlu algı oranı ise yüzde 60’ın üzerinde oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.