enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Darboğaz endişesi: Karantina süreleri düşürülüyor

Darboğaz endişesi: Karantina süreleri düşürülüyor
31 Aralık 2021
637
A+
A-

LONDRA-UHA HABER / ABD ve İngiltere’nin ardından İspanya da pozitif vakalar ve temaslıların karantina süresini düşürdü. Uygulama İtalya ve Almanya’da da değerlendiriliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Koronavirüsün hızla Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkityayılan Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında patlama yaşanırken hükümetler, kilit alanlarda darboğaz yaşanmaması için birbiri ardına karantina süresini kısaltma yoluna gidiyor.

Son olarak İspanya, korona bulaşmış aşılı kişilerin karantina süresini 10 günden 7 güne indirme kararı aldı. İspanya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada düzenlemenin korona testi pozitif çıkmamış ancak temaslı olan aşısız kişiler için de geçerli olacağını duyurdu. Temaslı aşılılar yürürlükteki düzenlemeye göre halihazırda karantinadan muaf tutuluyordu.

İspanya’da yaklaşık yüzde 80’lik aşılanma oranına rağmen yeni vaka sayısı haftalardır hızla artıyor. 100 bin nüfusta son yedi gündeki vaka sayısını gösteren insidans değeri son olarak 850 ile rekor seviyeye çıkmıştı. İnsidans değeri Ekim ayı ortasında 18 ile en düşük seviyesindeydi.

ABD ve İngiltere yürürlüğe soktu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Pazartesi günü, korona enfeksiyonu sonrası karantina süresini 10 günden 5 güne düşürmüş, öncesinde İngiltere de karantina süresini 10 günden 7 güne düşüren düzenlemeyi yürürlüğe koymuştu.

İsrail’de de hükümet Salı günü tam aşılı temaslıların sadece negatif test sonucu ibraz edene kadar karantinada bulunması, ayrıca söz konusu kişilerin on gün boyunca kalabalık yerlerden ve risk grubundaki kişilerden uzak durmaları kararı almıştı.

İtalya ve Almanya’da da değerlendiriliyor

Karantina süresinin kısaltılması İtalya ve Almanya’da da değerlendiriliyor. İtalyan hükümeti, temaslı kişiler arasında belirli gruplara karantina kurallarının yumuşatılması üzerinde çalışıldığını duyurdu. Planlanan düzenlemeye göre üçüncü doz hatırlatma aşısını olanlar, çift doz aşılılar ve iyileşmesinin üzerinden 120 günden fazla zaman geçmemiş olanların karantinaya girmesi gerekmeyecek, bu kişilerin temas sonrasında beş gün içinde negatif test sonucu ibraz etmesi yeterli olacak.

Alman Spiegel dergisi de hükümetin karantina süresinin kısaltılması seçeneğini değerlendirdiğini yazdı.

Darboğaz endişesi

Vaka sayılarındaki patlama nedeniyle karantinadaki nüfusun artması olasılığı, hastaneler, polis, itfaiye, toplu taşıma gibi temel hizmetlerde aksaklıklar yaşanması endişesini beraberinde getirdi.

Karantina süresinin kısaltılması kararında Omicron’un önceki varyantlara göre daha yumuşak bir seyir izlediğine yönelik bulguların da rol oynadığı belirtiliyor.

EK Kaynaklar *rtr,AFP

[UHA Haber Ajansı, 31 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.