enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “2053 yılı perspektifiyle hazırlanan 12. Kalkınma Planı Türkiye’nin 5 yıllık kalkınma hedeflerini ortaya koyuyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “2053 yılı perspektifiyle hazırlanan 12. Kalkınma Planı Türkiye’nin 5 yıllık kalkınma hedeflerini ortaya koyuyor”
29 Kasım 2023
62
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında Beştepe’de toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu‘nda alanındaki son gelişmeler değerlendirildi.

UHA / İnternational News Agency

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi
[Fotograf: AA]

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde EKK toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin 5 yıllık kalkınma hedeflerini ortaya koyan, 2053 yılı perspektifiyle hazırlanan ve uzun vadeli kalkınma stratejisine yön verecek 12. Kalkınma Planı’nın kasımda yayımlandığı hatırlatıldı.

Plan kapsamında, Türkiye’nin dünya ticaretindeki ve küresel değer zincirindeki yerinin güçlendiği, reel sektöre yönelik hedefe odaklı ve kaliteli finansman imkanlarının sağlandığı, yeşil ve dijital dönüşümü odağına alan ve nitelikli beşeri sermayeyle azami istihdam oluşturan istikrarlı büyüme modelinin hedeflendiği açıklamada belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi

Açıklamada, bu hedefler doğrultusunda toplanan EKK’nin gündemindeki konulara ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“12. Kalkınma Planı hedeflerine ulaşmak amacıyla önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek politika, tedbir ve faaliyetlere yönelik izleme ve değerlendirme süreci ele alınmıştır. Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanacak olan üç aylık izleme raporları EKK’da düzenli olarak değerlendirilecektir.

Son dönem ihracat görünümü ile dezenflasyon sürecinde yatırım, üretim ve ihracatı destekleyecek, ihracatçı firmalarımızın rekabet gücünü artıracak ve finansmana erişimini kolaylaştıracak tedbirler görüşülmüştür. Eximbank ve İhracatı Geliştirme (İGE) AŞ finansman destekleri başta olmak üzere bankacılık sistemimiz genelinde ihracat finansmanı imkanlarının artırılması yönünde değerlendirmeler yapılmıştır.

Eğitim-istihdam-üretim ilişkisini güçlendirmek ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamı sağlamak amacıyla mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar ve yeni yaklaşımlar değerlendirilmiştir. Mesleki eğitim ve iş gücü piyasasına ilişkin ilgili diğer paydaşların da yer aldığı daha kapsamlı bir çalışmanın yapılması yönünde görüş birliği oluşmuştur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.