enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:37 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:29 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:28 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:21 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:11 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe gel
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Prag’da diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Prag’da diplomasi trafiği
7 Ekim 2022
354
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için bulunduğu Prag’da diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, İspanya Başbakanı Sanchez, AB Komisyonu Başkanı Leyen, Çekya Başbakanı Fiala ve İsveç Başbakanı Magdalena Andresson ile görüştü.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber’ kaynaklı haberine göre, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) ilk toplantısını yapıyor. Çekya’nın başkenti Prag’daki toplantıda Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış oturumu öncesi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Macaristan Başbakanı Victor Orban ile ayaküstü sohbette bir araya geldi.

Daha sonrasında ikili görüşmelere başlayan Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi. Prag Kalesi’ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da diplomasi trafiği

Erdoğan, bu görüşmenin ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i kabul etti. İkili görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, görüşmenin ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andresson ile görüştü.

Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ve Çekya Başbakanı Fiala ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da diplomasi trafiği

Erdoğan, Truss ve Rutte ile görüştü

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Liz Truss ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de ayakta sohbet etti.

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi

Zirvede Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin yanı sıra üye olmayan 17 ülkenin devlet ve hükümet başkanları da yer alıyor.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre oturumlarda barış ve güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından halihazırda Avrupa’nın karşı karşıya olduğu gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.