enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:38 Meme kanserinde erken tanı…
00:36 Almanya’da Yılın Doktoru seçilen Ebru Yıldız kimdir?
00:27 Rusya, Ukrayna saldırısının ardından Novorossiysk’ten petrol ihracatını geçici olarak askıya aldı
00:24 Avrupa’dan Mektup Var!..
00:22 Gazeteci İlhan Karaçay yazdı: Hollanda’da başarılı olan 3. ve 4. nesil göçmen kökenliler. Torunum Esra, Fadime Örgü ve Günay Uslu’nun başarıları…
00:06 Hollanda’da koalisyon arayışı ve Rob JETTEN’in tarihi şansı…
21:37 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim öğretimi tamamen ücretsiz sunan bir ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim öğretimi tamamen ücretsiz sunan bir ülkeyiz
20 Eylül 2022
4.270
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 20 yıldır, eğitimin yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihi nitelikte adımlar attıklarını söyledi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Vesayet Konseyi’nde düzenlenen “Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi”nde konuştu.

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, zirve için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e teşekkürlerini iletti.

Milletleri ayakta tutan, değişime öncelik eden ve dünyaya değer katmasını sağlayan temel unsurun eğitim olduğuna işaret eden Erdoğan, “güçlü toplum, güçlü ülke” idealine ancak beşeri sermayenin iyi değerlendirilmesi, nitelikli bir eğitim sürecinden geçirilmesiyle ulaşılabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin, anaokulundan üniversiteye kadar eğitim ve öğretimin tüm kademelerini tamamen ücretsiz sunan bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, “Son 20 yıldır, eğitimin yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihi nitelikte adımlar atıyoruz.” dedi.

Derslik sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, ücretsiz ders kitaplarından ekonomik şartları kısıtlı ailelere dönük yardımlara kadar her alanda eğitim altyapısını güçlendirmenin gayreti içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, eğitim kurumlarını, spor salonları, dijital kütüphaneler, laboratuvarlar, akıllı tahtalarla donatarak modern imkanlara kavuşturduklarını anlattı.

“Kız çocuklarının okullaşma oranını yüzde 90’ların üzerine çıkardık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4+4+4 eğitim reformu”yla zorunlu eğitimi 12 yıla çıkararak, Türkiye genelinde okullaşma oranlarını yükselttiklerini ifade ederek, “Haydi Kızlar Okula Projemizle kız çocuklarımızın eğitimini teşvik ederek, okullaşma oranını yüzde 90’ların üzerine çıkardık. Okul öncesi eğitim seferberliğimiz sayesinde, 5 yaş çocukların okullaşmasını yüzde 78’den yüzde 93’e çıkardık. Önümüzdeki dönemde bunu yüzde 100’e ulaştırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını döneminde, öğrencilerin pek çok elektronik içeriğe ulaşabileceği dijital platformlar, ücretsiz materyal desteği ve yaz okulları gibi uygulamaları devreye aldıklarını hatırlatan Erdoğan, öğrencilerin gelişim aşamalarında okur yazarlık, aritmetik ve beceri eksikliklerini gidermek için de çeşitli tedbirleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

“Çevre bilincini aşılıyoruz”

Üzerinde titizlikle durdukları bir diğer konunun da mesleki eğitim olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Üreterek öğrenme yaklaşımıyla mesleki eğitim kurumlarımız ile sanayi bölgelerimiz arasında yakın iş birliği tesis ediyoruz. Mesleki ve teknik eğitim alanındaki tecrübemizi diğer ülkelerle paylaşmak amacıyla Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini hayata geçirdik.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı’nın ise Afrika, Asya ve Balkanlar başta olmak üzere 49 ülkeye yayılan eğitim kurumlarıyla önemli bir boşluğu doldurduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansımız TİKA da özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere yönelik eğitim ve teknik eğitim desteği veriyor. Türkiye burslarıyla, her yıl farklı seviyelerde binlerce öğrenciye ülkemizde ücretsiz eğitim imkanı sunuyoruz. Ülkemizde misafir ettiğimiz 4 milyonu aşkın sığınmacının çocuklarını da kendi evlatlarımızdan ayrı tutmuyor, eğitimleri için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz.

Uluslararası çabalarımızın yanı sıra eğitim müfredatımızı da günümüzün ihtiyaçlarına göre güncelliyor, yeniliyoruz. Çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren aşılamak üzere K12 programına çevre eğitimi ve iklim değişikliği dersini ekledik. İstikbalimizin teminatı olan evlatlarımızı vatana, millete ve tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek için gerekeni yapmaya devam ediyoruz.

Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’nin, daha aydınlık, yaşanabilir ve adil bir dünyanın temellerinin atılmasına vesile olmasını dileyen Erdoğan, katılımcılara teşekkür etti.

Erdoğan zirveye yürüyerek geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi’nden, Birleşmiş Milletler Vesayet Konseyi’nde düzenlenen “Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi”ne yürüyerek geçti.

Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.