enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Azerbaycan’a geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Azerbaycan’a geçecek
15 Haziran 2021
655
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ’ın Şuşa şehrine de gidecek.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN CEZAYİR'DEN AYRILDI - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar, ilişkilerin “tek millet iki devlet” anlayışıyla geliştirildiği kardeş ülke Azerbaycan’a çok sayıda resmi ve çalışma ziyaretinde bulundu. Ancak Brüksel’deki NATO Zirvesi’nin ardından Azerbaycan’a yapacağı ve 2 gün sürecek resmi ziyaret sembolik bir öneme de sahip.

Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa’yı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetiyle gerçekleştireceği ziyarette, Ermenistan işgalinden kurtarılan, 28 yıl sonra ezan sesinin duyulduğu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri nedeniyle Karabağ’ın sembol şehri olarak kabul edilen Şuşa’da temaslarda bulunacak.

  Şuşa Valiliği’nde 15 Haziran Salı günü Aliyev tarafından resmi törenle karşılanacak Erdoğan, Aliyev ile baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek.

Siyasi ve ekonomik alandaki anlaşmalar imzalanacak

Aliyev ve Erdoğan’ın görüşmelerinin ardından, Şuşa başta olmak üzere Dağlık Karabağ’ın yeniden imar ve inşası için yapılacak projeler ile siyasi ve ekonomik alandaki anlaşmalara imza atılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev daha sonra Şuşa’da temaslarda bulunacak.

Erdoğan, 16 Haziran Çarşamba ise Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile görüşecek, Milli Meclise hitap edecek.

Erdoğan, A Millileri yalnız bırakmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Futbol Milli Takımı’nı Azerbaycan’da yalnız bırakmayacak.

Erdoğan, Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Türkiye-Galler maçını Aliyev ile tribünde izleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan en son 9-10 Aralık 2020’de Azerbaycan’a resmi ziyarette bulunmuş, Azerbaycan’ın, Ermenistan işgalindeki topraklarının kurtarılması dolayısıyla Azadlık Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katılmıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 15 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.