enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çip krizi büyüyor: Ford kamyonet üretimini durduruyor

Çip krizi büyüyor: Ford kamyonet üretimini durduruyor
5 Eylül 2021
356
A+
A-

UHA HABER / Otomotiv sektöründeki çip sıkıntısı, üretimi ve satışları etkilemeye devam ediyor. Ford’un ABD satışları Ağustos’ta yüzde 33 azaldı. General Motors birçok fabrikasında üretim kesintisine gidiyor. Toyota ise üretimini 2 ay boyunca yüzde 40 düşürecek.

Geçen yıl başlayan salgın ile, elektronik cihazlara olan talebin artması ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, birçok sektörde çip krizini tetikledi. Otomotiv sektöründe üretimi etkileyen kriz, sektörde küresel çapta büyük gelir kaybına neden oldu.

Çip tedariğindeki sıkıntı, birçok firmayı üretim kesintisine ya da fabrikaları kapatmaya itiyor.

Ford’da “en az 2 hafta kamyonet üretimi duracak”

ABD’li otomotiv devi Ford’un hem üretim planları bozuldu, hem de satışları düştü. Firma, bir fabrikasında en az iki hafta kamyonet üretimini durduracağını, iki diğer fabrikasında ise üretimde kesintiye gideceğini açıkladı.

Ford’un ABD’deki satışları ise Ağustos Ayı’nda yüzde 33 azaldı.

General Motors üretim yapmayacak

Üretimde kesintiye gidecek otomobil şirketlerinden biri de General Motors oldu.

Şirket, ABD’deki 8 fabrikasında en az iki hafta boyunca üretim yapmayacağını duyurdu.

Toyota üretimi yüzde 40 düşürüyor

Japon Toyota da önümüzdeki iki ay boyunca Japonya ve Kuzey Amerika’daki üretimini en az yüzde 40 düşüreceğini açıkladı.

[UHA Haber Ajansı, 05 Eylül 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.